avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie locatari scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie locatari scara

Buna seara,
Intrebarea mea este urmatoarea: cui pot face o sesizare cu privire la ilegalitatiile din cadrul asociatiei de locatari unde locuiesc?
Scara A, unde locuiesc eu s a separat de scara B, fara baza legala, 4 persoane s au erijat in comitet si incaseaza ilegal intretinerea. Eu si inca o familie am refuzat sa platim in aceste conditii, plata facand-o la trezorerie in contul asociatiei. Problema mare este ca cei de la scara A ne considera restantieri si nu iau in calcul bani pe care noi ii avem achitati la zi.
Sper ca nu am fost neclara.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:48, 7 Decembrie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati primariei locale care are un departament special pentru asociatii de proprietari.
Dar daca acea asociatie s-a constituit legal dumneavoastra dati banii cui nu trebuie.
Nu s a constitui legal, le a fost respinsa cererea in instanta. Am facut cerere la primarie, nu au rezolvat nimic.
Poate au atacat sentinta si li s-a aprobat
incercati sa vedeti la judecatorie in dosarul persoanelor juridice.
Formulati IN SCRIS plangerea la primarie si solicitati raspuns tot scris.
Cum incaseaza cei din asa zisul comitet daca facturile merg catre asociatia legala? Exista administrator atestat angajat? Cum platesc catre furnizori daca nu au contract incheiat? Aveti 2 liste de plata, intocmite de ambele asociatii?
Lista asociatiei noi are stampila, antet cu datele asociatiei sau macar CUI ul?
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
cyan, moderator
cyan a scris:

Cum incaseaza cei din asa zisul comitet daca facturile merg catre asociatia legala?

Sunt aspecte distincte incasarea cotelor individuale de intretinere si adresa de comunicare facturi
Se ridica problema temeiniciei si legalitatii numirii acelui comitet si activitatea acestuia de percepere cote individuale de catre 4 persoane s au erijat in comitet si incaseaza ilegal intretinerea
@sandu marcel
Nu este corecta nici pozitia dv de a nu achita cotele lunare de intretinere
Discutati cu presedintele de asociatie,clarificati problema ,astfel incat incasarea cotelor lunare de intretinere sa se realizeze iar disensiunile intre locatari sa nu mai genereze situatii de neplata intretinere

Alte discuții în legătură

Bloc fara asociatie de proprietari Apostol Bica Apostol Bica Buna seara! Suntem un bloc nou construit, avem doua scari, am delegat pe un locatar din scara 2 sa fie administrator, a trecut un an de zile in care nu a ... (vezi toată discuția)
cui anulat pentru asociatie de proprietari 81Cosmin 81Cosmin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Daca Asociatia de proprietari are CUI-ul si stampila anulate de ANAF, si mai mult decat atat, stampila ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului gerhardt gerhardt Buna ziua. Stau intr-un bloc 10 etaje cu 3 scari. Suntem asociatie de proprietari. Scariile vor sa se separe juridic si financiar. Nu s-a facut asa ceva. ... (vezi toată discuția)