Daca Asociatia de proprietari are CUI-ul si stampila anulate de ANAF, si mai mult decat atat, stampila respectiva a fost confiscata de catre politie - reprezentand corp delict - poate incasa LEGAL intretinerea?
Ce se poate face in aceasta privinta, referitor la cotele de intretinere pe care aceasta le afiseaza si stampileaza?
Eu, cu asemenea speta nu m-am intalnit.
Trebuie sa mergeti la ANAF sa discutati ce solutie trebuie sa urmati.
Faza cu stampila confiscata de catre organele de politie, iar nu am auzito. Mergeti la ei sa va sfatuiti: confectionati o noua stampila sau cum? Asociatia trebuie "sa traiasca" si traieste daca face incasari si plati. Daca aveti chitantiere personalizate, poate ca nici nu va trebuie stampila, dar mai sunt si alte situatii in care o sa va trebuiasca stampila.
Comitetul executiv trebuie sa se miste cat mai urgent pentru a scoate asociatia din acest impas.
ANAF a anulat deja acel CUI deoarece a fost inregistrat in urma unei declaratii in fals - rezolutie emisa de catre judecatorie.
Totusi, Asociatia continua sa utilizeze acea stampila si CUI, bineinteles utilizand un duplicat.
Intrebarea mea se refera la consecintele utilizarii asupra listelor de intretinere - sunt valabile si/sau legale? si statutul asociatiei, daca mai are vreunul, ce se identifica sub acel CUI si stampila!
Daca spuneti ca anularea s-a facut ca urmare a unei actiuni in instanta, atunci folosirea CIF-ului si a stampilei este ilegala.
Retineti ca dupa obtinerea personalitatii juridice de la judecatorie, cu un dosar complet se merge la ANAF in vederea obtinerii CIF-ului, apoi se confectioneaza stamplila.
Chiar nu stiu ce declaratie in fals s-a dat si de catre cine.
Deci nu pot realiza in ce situatie va aflati. Aveti rezultatul de la judecatorul delegat, adica aveti acordata personalitatea juridica pentru Asociatia de proprietari... ? Daca nu aveti acest document (incheierea judecatoreasca), inseamna ca trebuie sa demarati din nou actiunea de infiintare a asociatiei de proprietari si sa aveti grija ca de aceasta data sa o faceti in mod reponsabil!
Eu sunt de cealalta parte a "baricadei" si anume proprietar. Presedintele asociatiei este cel in cauza, cu declaratia in fals, el continuand sa-si atribuie aceasta calitate si sa pretinda plata unor cote de intretinere...
Pentru a fi cat mai concis, poate avea personalitate juridica, fara CUI si stampila valide?
Daca nu are, personalitate juridica, poate incasa intretinere si plati facturi?
Multumesc.
Daca nu aveti documente din care sa rezulte obtinerea personalitatii juridice, inseamna ca nu puteti obtine CIF-ul de la ANAF, astfel ca nu puteti sa va comandati stampila - asta este clar... Acum, dvs. puteti functiona sub titulatura de Asociatia de locatari..., practic dvs. aveti incheiate contracte de furnizare a utilitatilor cu acei furnizori de apa-canal, gaze naturale, energie electrica, energie termica, etc., astfel ca administratorul - daca il mai aveti, stie ce are de facut.
Daca aveti un presedinte care da declaratii in fals, inseamna ca se afla intr-o situatie delicata, ca sa nu zic penala.
Un ultim sfat: mergeti la Primaria locala, acolo functioneaza un Servici pentru indrumarea as. proprietari. Explicati toata situatia acolo si cereti-le ajutorul.