avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu in sarcină
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu in sarcină

Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra in concediu maternal cel de 126 zile, întrebarea mea este daca voi beneficia de indemnizația de creștere panala 2 ani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 8 Decembrie 2016
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Care este data prezumata a nasterii ?
15 iunie
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Concediul de risc nu este venit?sau nu se ia in calcul
Perioada de concediu de risc maternal si indemnziatia aferenta se ia in considerare la calculul celor 12 luni eligibile pentru CCC, respectiv la calculul indemnizatiei aferente.
Deci o sa beneficiez de indemnizația pt creștere copil?

Alte discuții în legătură

Acte Rusan1989 Rusan1989 Buna ziua.Daca am fot in concediu de risc maternal 8 luni de zilr si mia murit fetita De 8 luni mam intors inapoi ma munca iar akm am aflat ca sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Somaj concediu indemnizatie?! Iliee7 Iliee7 Situatie: somaj 6 luni indemnizati dupa scoala urmat la zi , se poate intra in indemnizatie crestere copil?Se poate prelungi ( adica intrerupe somajul cu ... (vezi toată discuția)
Risc maternal!! Crina10111987 Crina10111987 Buna ziua!!am o întrebare!!eu in August fac 3 ani la locul de munca!!lucrez ca vânzătoare!stau doar in picioare și ridic baxuri de apa,sucuri,etc!!sunt ... (vezi toată discuția)