avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj concediu indemnizatie?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj concediu indemnizatie?!

Situatie: somaj 6 luni indemnizati dupa scoala urmat la zi , se poate intra in indemnizatie crestere copil?Se poate prelungi ( adica intrerupe somajul cu concedii medicale , concediu de risc matetnal...?!) Cum se poate proceda pentru a beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 17 Ianuarie 2017
Somajul se poate prelungi cu concedii medicale ... concediu de risc maternal in timpul somajului nu prea merge.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in sarcină Panpab Panpab Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.daca sunt in somaj,de la 1 iulie cat v-a fi indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)
Plata concediul de crestere al copilului in caz de concediere Bianca.laura90 Bianca.laura90 Buna seara, As vrea sa stiu daca am dreptul la concediul prenatal, respectiv concediul de crestere al copilului in cazul in care am fost concediata pe motiv ... (vezi toată discuția)