avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si Cererea Angajatorului de a o modifica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si Cererea Angajatorului de a o modifica

Buna ziua,

Mi-am depus demisia cu formularea: "va rog a-mi aproba incetarea raporturilor de munca prin demisie incepand cu data de X".
Intre ziua depunerii demisiei si ziua incetarii raporturilor de munca am inclus si cele 20 de zile legale de preaviz cfm contractului, dar nu am mentionat explicit in cerere nr de zile de preaviz.
Totodata am luat si nr de inregistrare la demisie.

Problema: Angajatorul insista sa imi modific cererea de demisie solicitand incetarea contractului incepand cu ziua depunerii demisiei, urmand sa astept sa imi trimita confirmarea preavizului de 20 de zile lucratoare prin posta.

De asemenea, ma ameninta ca daca nu modific cererea, va trebui ca dupa data incetarii contractului mentionata in cererea initiala, sa mai stau inca 20 de zile in preaviz.
E legal asa ceva? Si care e scopul Angajatorului pentru modificare?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 6 Decembrie 2016
Este legal cum ati procedat si, prin urmare, nu trebuie sa va modificati demisia.

Rugati angajatorul sa lectureze prevederile art. 81 alin. 1 din Codul muncii. care dispun astfel:

Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Rezulta din aceste dispozitii ca nu puteti notifica incetarea cim incepand cu ziua depunerii demisiei.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Va multumesc pentru raspuns!
Intrebare: dupa expirarea preavizului la data incetarii CIM cum am formulat in cererea de demisie, mai au vreun drept Legal sa ma mai tina inca 20 de zile, cum ameninta?
Cu stima!
Dupa expirarea termenului de preaviz c.i.m. inceteaza, situatie in care dvs nu mai aveti obligatia de a va mai prezenta la locul de munca actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul ambelor parti robert88 robert88 Buna ziua. Am nevoie de un model de demisie cu acordul ameblor parti. Va multumesc. (vezi toată discuția)