avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil si administrator ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil si administrator micro-intreprindere

Buna ziua
Am intrat in concediu crestere copil si acum as dori sa imi deschid o micro-intreprindere. Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de indemnizatie in cazul in care sunt administratorul firmei(Fara sa fiu angajat in firma) iar sotia e unic asociat?
Din ce stiu orice venit ce depaseste intr-un an suma de 3000 lei aproximativ va face ca indemnizatia sa fie anulata( veniturile din dividende vor depasi aceasta suma).

Merci
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 7 Decembrie 2016
Da, puteti infiinta o societatea comerciala fara sa aveti venituri realizate din activitatea desfasurata in cadrul acesteia.

Veniturile din dividente nu se iau in considerare pentru suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc pentru raspuns.
Deci daca sunt administrator dar incasez doar dividende e totul ok. Important e sa nu fiu si angajat pe micro.
Dar ca si administrator sunt "obligat" sa iau dividende sau le poate lua doar asociatul?
Dividendele se acorda asociatilor.
Am inteles, multumesc. La firma de contabilitate unde am intrebat mi s-a zis ca administratorul e automat si asociat si am dedus ca daca e asociat primeste si dividende.
Nu este obligatoriu ca asociatul sa fie si administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de firma si indemnizatia pt crestere copil deeapreda deeapreda Buna ziua! Am si eu o intrebare,am lucrat doi ani la societate comerciala,am ramas insarcinata si acum sunt in CCC si urmeaza ca luna viitoare sa primesc si ... (vezi toată discuția)
Asociat unic-angajat pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general??? (vezi toată discuția)
Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)