avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare proces

buna ziua
va rog ca sa ma ajutati cu o problema.
se poate suspenda un proces civil , daca sa inceput urmarirea penala IN REM sub aspectul infractiunii?
inca nu sa inceput urmarirea penala contra persoanei, am inteles ca asa este procedura, se urmareste prima data fapta apoi persoana.
deci : se poate suspenda un proces civil , daca sa inceput urmarirea penala IN REM sub aspectul infractiunii?
Cel mai recent răspuns: sile2011 , utilizator 08:36, 2 Februarie 2017
Judecata in fata instantei civile se suspenda dupa punerea in miscare a actiunii penale, deci nu este suficienta inceperea urmaririi penale in REM.
actiunea sa pus in miscare
am fost de am dat si declaratie la politie, am dat dovezile si am solicitat si ce probe sa se administreze.
ca sa numai zic ca judecatoria este OBLIGATA ca sa verifice actele care stau la baza cererii de chemare in judecata, ceea ce nu a facut.
deci conform art. Art. 413 NCPC

Suspendarea facultativă

(1) Instanţa poate suspenda judecata:

1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;

2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea, dacă legea nu prevede altfel;"

ar trebui ca sa suspende procesul.
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE MANANCA TOT TIMPUL
Actiunea penala se pune in miscare dupa ce s-a inceput urmarirea penala in personam, ceea ce nu s-a intamplat in dosarul dvs.

Textul de lege pe care l-ati indicat se refera la suspendarea facultativa, instanta nefiind obligata sa suspende.

Suspendarea este obligatorie doar in cazul in care s-a pus in miscare actiunea penala - a se vedea art. 27 alin. (1) si (7) din Codul de procedura penala.
buna ziua
multumesc pentru raspuns
am anexat dovada la ce sa stabilit azi in instanta" Ora estimata: 09:00
Complet: C1, Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Acordă termen la data de 01.02.2017, ora 9,00 C1 pentru când se vor solicita relaţii şi acte de stare civilă de la Primăria Motoşeni.
Document: Încheiere de şedinţă 07.12.2016"
deci d-nul judecator a dorit ca sa amane, deoarece este o sesizare penala contra acestei persoane care sa dat a fii alta persoana( e o poveste mai incurcata).
o zi buna
buna ziua
am anexat ce sa hotarat in legatura cu persoana care sa dat a fii mostenitoare dupa o persoana cand de fapt nu era.
Ora estimata: 09:00
Complet: C1
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei coparticipării procesuale pasive invocată din oficiu. Respinge cererea având ca obiect „constatare nulitate titlu de proprietate” , formulat de reclamanta Iosipescu Elena în contradictoriu cu pârâtele Comisia Locală de Fond Funciar Motoşeni, jud.Bacău şi Comisia Judeţeană Bacău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, pentru lipsa coparticipării procesuale pasive. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare,care se depune la Judecătoria Podu Turcului. Pronunţată în şedinţă publică azi, 01.02.2017.
Document: Hotarâre 24/2017 01.02.2017

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazul a fost închis si nu înțeleg ce am de facu Madalin strambeanu Madalin strambeanu Ora estimata: 09:00 Complet: 4-Cameră preliminară Tip solutie: respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de Parchetul de pe lângă ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dobanzi Mih19 Mih19 19.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: C1 camera de consiliu Civil Tip solutie: Civil Solutia pe scurt: Dispune îndreptarea erorilor materiale strecurate ... (vezi toată discuția)