avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj Austria
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj Austria

Buna ziua! Daca am lucrat in Romania, pot sa primesc somaj in Austria? Am depus actele si nu mi au aprobtat, desi cunosc mai multe persoane care au primit acest somaj. Am vechime 6 ani de zile. Multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Crynyty , utilizator 11:03, 7 Decembrie 2016
Cred ca acele persoane au transferat prestatiile de somaj din Romania in Austria.

Daca ati lucrat in tara si beneficiati de somaj in tara, atunci puteti transfera somajul in Austria.
Am inteles! Multumesc frumos!! Acele persoane nu se aflau in somaj in Romania, au primit in Austria curs de limba germana si atunci au primit si somaj, (ziceau ca e o lege noua aparuta.)
[ link extern ] .

Am gasit aici ceva, v-as cere si parerea dumneavoastra, sa-mi spuneti, va rog ce intelegeti la sectiunea șomaj. Va multumesc frumos!
Potrivit acordului respectiv, se poate beneficia de somaj in Austria daca în ultimele12 luni aveti o perioadă de asigurare de 26 de săptămâni in Austria, respectiv în ceea ce priveşte România, 6 luni, cu respectarea reglementărilor referitoare la angajarea străinilor.
Multumesc frumos. O zi buna!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul indemnizatiei de ajutor de somaj din austria in romania camelia290963 camelia290963 Buna seara , M am inscris pe acest site cu speranta ca voi gasi raspunsul la intrebarea : Pe scurt ,ma numesc Camelia A.,M lucrat in partea de nord a ... (vezi toată discuția)
Cum pot primi somaj lucrand in strainatate? torehon torehon Buna ziua Sotul meu a lucrat pt o companie austrica timp de doi ani in Romania, fiind contribuabil aici apoi, expirand contractul i s-a oferit de o firma ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la indemnizatia de somaj? T.A T.A Buna ziua, in data de 16 .03.2010 firma m-a dat in somaj. Am mers sa depun actele doar in aceata luna pentru ca in perioada mai-iulie am avut un contract pe ... (vezi toată discuția)