B seara! problema este ca am fost dat in judecata de o persoana cu care am facut o intelegere scrisa (arvuna)asupra unui imobil(garaj) unde am primit o parte din bani si urma ca la o data anume sa primesc si diferenta....problema este ca individul nu mai vrea garajul dar vrea banii inapoi (fapt ptr care am fost dat in judecata am primit hartiile ptr intampinare) ..ce este de facut si care ar fii finalitatea?...ms
Buna seara,
Atata timp cat el este cel din cauza caruia nu s-a finalizat tranzactia va puteti apara invocand prevederile art. 1544 C.Civ
Arvuna confirmatorie
(2) Dacă partea care a dat arvuna nu execută obligaţia fără justificare, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului, reţinând arvuna. Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia.
Acesta este articolul ce trebuie invocat in intampinare.
Antecontract prima casa
stei
Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa intr-un bloc nou in constructie. Problema este urmatoarea:constructorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)