avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea conditiilor de arvunire(acont)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea conditiilor de arvunire(acont)

B seara! problema este ca am fost dat in judecata de o persoana cu care am facut o intelegere scrisa (arvuna)asupra unui imobil(garaj) unde am primit o parte din bani si urma ca la o data anume sa primesc si diferenta....problema este ca individul nu mai vrea garajul dar vrea banii inapoi (fapt ptr care am fost dat in judecata am primit hartiile ptr intampinare) ..ce este de facut si care ar fii finalitatea?...ms
Cel mai recent răspuns: TIBERIU K , utilizator 00:00, 7 Decembrie 2016
Conform codului civil, dvs. sunteti indreptatit sa retineti arvuna in cazul in care cealalta parte nu mai doreste incheierea contractului.

Totusi, o opinie corecta poate fi emisa numai prin analizarea documentelor - intelegerea scrisa si cererea de chemare in judecata.
Buna seara,
Atata timp cat el este cel din cauza caruia nu s-a finalizat tranzactia va puteti apara invocand prevederile art. 1544 C.Civ
Arvuna confirmatorie
(2) Dacă partea care a dat arvuna nu execută obligaţia fără justificare, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului, reţinând arvuna. Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia.

Acesta este articolul ce trebuie invocat in intampinare.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,declarația părților prin care se renunță la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans''? Carolynn Carolynn Ce înseamnă declarația părților prin care se renunța la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans (vezi toată discuția)
Nerestituire avans pentru auto second hand Matrix 1122 Matrix 1122 Buna ziua, Daca eu,persoana fizica am primit un avans tot de la o persoana fizica (transfer bancar) pentru masina de 2000 lei fara niciun act,fara niciun ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa stei stei Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa intr-un bloc nou in constructie. Problema este urmatoarea:constructorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)