avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii

buna ziua,
subsemnatul,am o speta si doresc un sfat,indrumare si idi.
cazul meu(pe scurt si detaliat la cerere):am cunoscut o doamna aflata in proces de divort,ne-am placut si a rezultat un copil dupa 9 luni. ne-am casatorit si la inregistrarea copilului ni se spune ca copilul va avea numele fostului sot (au calculat ca acest copil a fost conceput in timpul fostei casatorii deci....).Copilul are acum numele de familie al fostului si noi doi numele meu.A reusit sotia sa convinga fostul sot sa dea o declaratie la notar ca nu este tatal biologic al copilului iar eu am dat declaratie la notar de asumare a paternitatii..Am deschis actiune de tagada paternitatii.Am incercat sa imi fac testul de paternitate ADN la Mina Minovici dar m-am lovit de refuz ca aceasta actiune fiind deschisa pe rol judecatorul trebuie sa ceara testul de paternitate si ca e posibil sa ne cheme pe toti ce implicati sa dam probe sa se stabileasca paternitatea.Intre timp mama nu bebeficiaza de indemnizatie de crestere copil deoarece ea trebuie sa depuna un dosar la care sunt atasate si acte si adeverinte ale tatalui(in certificat e trecut fostul sot).

Intrebari personale pt dv:
1.daca eu am deschis actiunea nu pot face doar eu acest test de paternitate?
2.daca fostul sot a dat aceasta declaratie de negatie solutia judecatorului nu ar trebui sa fie mai rapida si solutionarea favorabila noua?
3.ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care fostul sot nu se prezinta la proces sau nu vrea sa faca acest test de paternitate?ce cazuistica exista pe aceasta tema?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:39, 6 Decembrie 2016
Se va face testul adn in urma dispozitiei instanței. Testul va facut de dvs daca tatăl din acte nu se prezintă.

Judecătorul va aprecia un contextul probator insa expertiza adn e obligatorie in astfel de cazuri caci in stabilirea paternitatii unui persoane nu ne putem baza doar pe declarații pe propria răspundere si pe declarații de martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Test adn, paternitate Carolina Carolina Se acorda testul adn unui cetatean strain,care vea sa dovedeasca paternitatea fata de un copil care traieste in romania ,are cetatenia belgiana ,,poarta numele ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)