avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce cai de atac exista dupa sentinta data de Curtea de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce cai de atac exista dupa sentinta data de Curtea de Apel

Buna ziua,

Poveste pe scurt:

Prietena mea a fost lovita asteptand la o trecere de pietoni de un autoturism condus de un individ beat "mort". Coaste rupte, plaman perforat si esuat, craniul fracturat, hematom de 4mm, multiple plagi la nivelul capului, etc. A spitalizata timp de 3 saptamani. Medicul legist a acordat 92 de zile de recuperare (daca asa se zice). Totul s-a intamplat in Brasov, asa ca cazul a ajuns la Judecatoria Brasov, unde dupa amanarile de rigoare, instanta de fond a dat verdictul pe 19 Noiembrie:
- pedeapsa de 1(un) an şi 2(două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
- asiguratorul soferului să plătească în favoarea părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov suma de 7.249,27 lei(şapte mii două sute patruzeci si nouă lei şi douăzeci şi şapte bani) cu titlu de despăgubiri civile,
- echivalentul în lei al sumei de 6.000 EURO(şase mii EURO) la cursul Băncii Naţionale a României de la data efectuării plăţii, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale.

Suma de 6000 de EUR mi se pare o bataie de joc, avand in vedere a viata ei atarna efectiv de un fir de par si medicul legist a acordat 90+ de zile. Pe deasupra, acel hematom din pacate poate crea probleme serioase in viitor plus ca de atunci ea sufera de dureri cronice de cap.

Am depus apel, asa ca cazul va ajunge la Curtea de Apel Brasov, unde nu ma astept la nimic mai bun.

Intrebarea este daca dupa pronuntarea sentintei de catre Curtea de Apel, mai exista vreo cale de atac si daca da, care sunt conditiile/procedura. Pun intreabarea asta aici, pentru ca mi se pare ca avocatul ei a prezentat si prezinta in continuare lipsa de interes si mie ca daca il intreb pe el nu primesc un raspuns sincer, Eu inteleg ca asiguratorii se au bine cu judecatorii, dar mi se pare totusi bataie de joc sa-i arunci cuiva 6000 de EUR dupa o suferinta de genul si as vrea sa epuizez toate uneltele juridice.

In caz ca ajuta pot sa dau numarul de dosar, sau link-ul catre portalul judacatoriei BV unde se gasesc informatii de baza legate de dosar.

Cu respect,
Attila ZSIGMOND
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
zsigmondati, utilizator
Va referiti la decizia CA pronuntata in apel?

Buna ziua, astazi s-a depus apel. se va judeca la Curtea de Apel in cele ce urmeaza.

Multumesc
Eu am avut proces la CA Brașov, 4 minore au fost adresate sexual de un nemernic de 60 ani. CA l-a găsit vinovat, iar sentința a fost de 2 ani și 10 luni cu suspendare... Judecătoarea de la Zărneşti îl achitate din lipsa de probe. Nu a văzut pe filmări dacă fetele știu care-i zona genitala, o încurcă o masă... Bătaia de joc e maxima, iar acum judecătoare de la CA Brașov a ajuns în CSM
Decizia CA este definitiva, acolo se termina, mai exista caile de atac extraordinare, dar acestea se pot exercita pentru motive strict si limitativ prevazute de lege.
Am inteles. Multumesc pt. rapsuns. Deci pot sa faca astia local ce vor, tare, si trist in acelasi timp.

Deci nu intra aici posibilitatea unui apel catrea Curtea Europeana...

Alte discuții în legătură

Problema caselor nationalizate LISONELTA300 LISONELTA300 Tatal meu si unchiul meu au murit, eu astept de ani de zile de la ANRP sa-mi dea despagubiri pentru casele nationalizate de la strabunicul meu. Legea 165/2013 ... (vezi toată discuția)
Un barbat mi-a zis ca e ruda cu stra-stra bunicul meu vulpita200 vulpita200 Un barbat mi-a zis ca e ruda cu stra-stra bunicul meu, dar pana acum nu a facut dovada ca e ruda cu stra-stra bunicul meu. M-a pus pe mine sa fac dovada ca ... (vezi toată discuția)
Neobligarea in solidar cu asiguratorul. accidente rutiere.... iona2008 iona2008 Buna ziua, Intr-o decizie penala pronuntata ieri de Curtea de Apel, referitoare la o infractiune de vatamare corporala din culpa din iulie 2005 se ... (vezi toată discuția)