avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neobligarea in solidar cu asiguratorul. Accidente ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neobligarea in solidar cu asiguratorul. Accidente rutiere....

Buna ziua,

Intr-o decizie penala pronuntata ieri de Curtea de Apel, referitoare la o infractiune de vatamare corporala din culpa din iulie 2005 se mentioneaza, referitor la cauza civila: "Înlătură menţiunea obligării în solidar cu asiguratorul la despăgubiri, hotărârea fiind opozabilă acestuia în limita plafonului la momentul producerii accidentului ."

Deoarece decizia va fi motivata/redactata abia in luna ianuarie am consultat 2 avocati.

Primul a spus ca despagubirile civile vor fi suportate de asigurator in totalitate, motivand intr-un email astfel: " art.55 alin.1 din Legea 136/1995 este un argument pentru susținerea concluziei expuse având în vedere că textul legal prevede că despăgubirile se acorda de asigurător dacă acestea nu au fost achitate de persoana responsabilă".

Al doilea mi-a spus verbal ca asiguratorul va achita doar pana la plafonul maxim stabilit de lege pentru anul 2005, respectiv 100.000 lei, restul pana la 75.000 de eur. cat a dat instanta de fond sa platesc in solidar cu asiguratorul umand sa-i platesc eu, fara sa-mi motiveze juridic...A spus ca asa reiese din...logica frazei.

Din pacate eu locuiesc in apartamentul socrilor mei, n-am bunuri mobile sau imobile si nici sume de bani in banci, ci doar un salariu de 1200 de lei.

As vrea sa stiu cum vi se pare fraza emisa de Curtea de Apel si... daca este asa cum spune cel de-al doilea avocat, iar eu n-am cum achita diferenta mi se poate revoca suspendarea conditionata a celor 6 luni de inchisoare...?

Va multumesca anticipat pentru idei/raspunsuri!!!

Alte discuții în legătură

Itm refuza sa pună în aplicare decizia curții de apel. bună ... Nadinaaa Nadinaaa ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de Apel. Bună ziua, în urma unor procese câștigate in instanta și la Curtea de Apel, ITM-ul din ... (vezi toată discuția)
Cale de atac dupa recurs? Cristian Podeanu Cristian Podeanu Va rog daca poate sa-mi spuna cineva daca mai exista vreo posibilitate de atac in instanta in cazul cand mi-a fost respins un recurs. Daca da, unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Creanta indexata cu indice de inflatie sau la valoarea de piata a imobilului. voinea75 voinea75 Apartament coachizit in timpul concubuinajului in cote 1/2 fiecare (el 1/2 eu 1/2) Eu am pus pentru el suma de bani pentru a avea 1/2 din apartam. Am ... (vezi toată discuția)