avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de Apel. Bună ...

ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de Apel.

Bună ziua, în urma unor procese câștigate in instanta și la Curtea de Apel, ITM-ul din județul meu NU mi-a raspuns la cerere, a trecut si termenul legal în care ei trebuia sa refacă un proces verbal de cercetare( este vorba de un accident de munca).

Menționez ca este a doua oare când câștig la Curtea de Apel, și prima data au refuzat sa refacă procesul verbal motivând în răspunsul lor niște aberații.. drept pt care ne-am judecat de 2 ori.

Va rog sa ma drumati, cui ma adresez pt a-i obliga sa pună în aplicare Decizia Curții?? Eventual sa primească și niște amenzi pt nerespectarea atribuțiilor în munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nadinaaa , utilizator 21:06, 7 Februarie 2024
PV de cercetare AM intocmite de catre ITM se avizeaza de catre Inspectia muncii. Care este punctul de vedere al Inspectiei muncii ?
Furnizati mai multe elemente.
Nu am trimis și nici nu am primit nimic de la Inspectia Muncii, am cerut ITM-ului sa refacă procesul verbal conform deciziei Curții. De mai bine de 6 luni n-am primit nici un răspuns de nicăieri . Bănuiesc ca exista o influenta la mijloc și nici de data aceasta n-o sa refacă procesul.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Depuneti sesizare la Inspectia Muncii si la MInisterul Muncii ..
Raspunsurile de la ITM pe care dvs. le considerati aberatii, pot fi puncte de vedere in concordanta cu legislatia ssm. De accea este nevoie sa cereti punctul de vedere al Inspectiei muncii.
In mod normal, instantele ar fi trebuit sa ceara un punct de vedere al Inspectiei muncii inainte de a da o hotarare.
Bună ziua!
Exista infracțiune în cazul nerespectării unei hotărâri judecătorești

Alte discuții în legătură

Accident de munca Leea91 Leea91 Buna seara, doresc sa știu ce pot face în situația in care pe data de 18.11 am avut un accident de munca(entorsa), am anunțat fix in seara în care am ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, sanctiune claudiucaau claudiucaau Am suferit un acident de munca,alunecand pe podetul de acces al utilajului, acidentul sa produs la 4.50 dimineata .dupa ce am fost dus la spital am primit un ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de cercetare Dmoldovan12 Dmoldovan12 Buna ziua.in urma unui accident de munca am primit un proces verbal de cercetare de la ITM de care nu sunt mulțumit și as vrea sa fac o contestație a ... (vezi toată discuția)