avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de Apel. Bună ...

ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de Apel.

Bună ziua, în urma unor procese câștigate in instanta și la Curtea de Apel, ITM-ul din județul meu NU mi-a raspuns la cerere, a trecut si termenul legal în care ei trebuia sa refacă un proces verbal de cercetare( este vorba de un accident de munca).

Menționez ca este a doua oare când câștig la Curtea de Apel, și prima data au refuzat sa refacă procesul verbal motivând în răspunsul lor niște aberații.. drept pt care ne-am judecat de 2 ori.

Va rog sa ma drumati, cui ma adresez pt a-i obliga sa pună în aplicare Decizia Curții?? Eventual sa primească și niște amenzi pt nerespectarea atribuțiilor în munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nadinaaa , utilizator 21:06, 7 Februarie 2024
Art.287 C.pen nu are cum sa fie folosit aici , intrucat fapta despre care vorbeste cel care a initializat topicul nu este mentionata in el.

Cel care, cu intenție sau din culpă, a pricinuit amânarea judecării sau a executării silite, prin una dintre faptele prevăzute la art. 187 sau 188 C.proc.civ., la cererea părții interesate, va putea fi obligat de către instanța de judecată ori, după caz, de către președintele instanței de executare la plata unei despăgubiri pentru prejudiciul material sau moral cauzat prin amânare.

Fiind obligat prin instanta, ITM-ul va trebui sa refaca PV ..nu are nicio relevanta punctul de vedere al Inspectiei Muncii ...
Buna ziua. Daca nu respecta hotararea, puteti formula plangere penala impotriva conducatorului institutiei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. In acelasi timp, puteti sa sesizati si Inspectia Muncii (centrala din Bucuresti) si Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale
Va mulțumesc mult pt răspunsuri.

ALEXANDRA VASILE a scris:

Buna ziua. Daca nu respecta hotararea, puteti formula plangere penala impotriva conducatorului institutiei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. In acelasi timp, puteti sa sesizati si Inspectia Muncii (centrala din Bucuresti) si Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Leea91 Leea91 Buna seara, doresc sa știu ce pot face în situația in care pe data de 18.11 am avut un accident de munca(entorsa), am anunțat fix in seara în care am ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, sanctiune claudiucaau claudiucaau Am suferit un acident de munca,alunecand pe podetul de acces al utilajului, acidentul sa produs la 4.50 dimineata .dupa ce am fost dus la spital am primit un ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de cercetare Dmoldovan12 Dmoldovan12 Buna ziua.in urma unui accident de munca am primit un proces verbal de cercetare de la ITM de care nu sunt mulțumit și as vrea sa fac o contestație a ... (vezi toată discuția)