avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Proces verbal de cercetare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Proces verbal de cercetare

Buna ziua.in urma unui accident de munca am primit un proces verbal de cercetare de la ITM de care nu sunt mulțumit și as vrea sa fac o contestație a procesului verbal de cercetare.Imi puteți spune in cât timp as putea face aceasta contestație la ITM?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:37, 17 Mai 2019
Buna ziua!
ART. 177 din H.G. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare
(1) În situaţia în care angajatorul, lucrătorii implicaţi, victimele sau familiile acestora nu sunt de acord cu concluziile stabilite în procesul-verbal de cercetare a evenimentului, pot sesiza, în scris, Inspecţia Muncii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii procesului-verbal.
(2) Dacă în urma analizei se constată că trebuie refăcută cercetarea, Inspecţia Muncii dispune completarea dosarului de cercetare şi/sau întocmirea unui nou proces-verbal de cercetare care îl va înlocui pe cel existent.
(3) Soluţiile adoptate de către Inspecţia Muncii vor fi comunicate celor interesaţi, în termenul legal.
In contestatia trimisa la Inspectia muncii este bine sa va exprimati punctul dvs. de vedere si sa-l sustineti cu documente si/ sau articole de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare accident de munca gheil gheil Buna ziua, la cat timp se poate face o contestatie asupra unui proces verbal de constatare a accidentului de munca si de cand incepe sa curga acest timp. Unde ... (vezi toată discuția)
Cercetare itm artifik artifik Buna ziua, cum/unde se poate contesta un aviz de cercetare a unui accident de munca , de traseu, de catre ITM , daca in urma cercetarilor , martorilor, ... (vezi toată discuția)
Accident de munca. Nadinaaa Nadinaaa Buna ziua, Avem urmatoarea situati: Concluziile Politiei(care a fost sezitata de noi si nu de Spital)Tatal meu care lucra la o firma de bauturi( era ... (vezi toată discuția)