avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... cercetare ITM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

cercetare ITM

Buna ziua,
cum/unde se poate contesta un aviz de cercetare a unui accident de munca , de traseu, de catre ITM , daca in urma cercetarilor , martorilor, declaratiilor, etc, se dovedeste ca nu a fost accident de munca , dar , dupa spusele lor, citez : " e mai simplu asa, mai putina hartogaraie"......
Ce obligatii are angajatorul fata de persoana "accidentata", daca in urma evenimentului petrecut cu 2 luni in urma de la definitivarea dosarului, nu a primit concediu medical cu cod accident de munca , iar neavand stagiu de cotizare obligatoriu , nu a primit nici un fel de concediu medical , nefiind platita si automat pontata nemotivat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
artifik, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:51, 5 Ianuarie 2022
Art. 177 din H.G. 1425/2006
(1) În situația în care angajatorul, lucrătorii implicați, victimele sau familiile acestora nu sunt de acord cu concluziile stabilite în procesul-verbal de cercetare a evenimentului, pot sesiza, în scris, Inspecția Muncii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii procesului-verbal.
(2) Dacă în urma analizei se constată că trebuie refăcută cercetarea, Inspecția Muncii dispune completarea dosarului de cercetare și/sau întocmirea unui nou proces-verbal de cercetare care îl va înlocui pe cel existent.
(3) Soluțiile adoptate de către Inspecția Muncii vor fi comunicate celor interesați, în termenul legal.

Depuneti o sesizare la Inspectia Muncii ( gasiti datele de contact pe net), daca asa considerati
Dosarul de cercetare a evenimentului produs trebuia avizat de catre ITM. Care a fost avizul ITM pe dosar ?
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa anexati dovezi clare legat de evenimentul produs (fisa medicala, adeverinta de la spital cu prezentare la urgenta/ spitalizare, recomandari medicale, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare accident de munca gheil gheil Buna ziua, la cat timp se poate face o contestatie asupra unui proces verbal de constatare a accidentului de munca si de cand incepe sa curga acest timp. Unde ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de cercetare Dmoldovan12 Dmoldovan12 Buna ziua.in urma unui accident de munca am primit un proces verbal de cercetare de la ITM de care nu sunt mulțumit și as vrea sa fac o contestație a ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, sanctiune claudiucaau claudiucaau Am suferit un acident de munca,alunecand pe podetul de acces al utilajului, acidentul sa produs la 4.50 dimineata .dupa ce am fost dus la spital am primit un ... (vezi toată discuția)