avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contract de asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contract de asigurare de viata

in 2007 am incheiat un contract de asigurare de viata la o firma , sa zicem Generali, si am platit atunci 1800 lei.
in 2008 nu am mai putut sa achit transa a doua din respectiva asigurare.
Intrebarea mea este dk mai pot sa imi recuperez banii dati initial in 2007.
Sper sa ma ajutati cu o solutie eficienta
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 11:01, 3 Septembrie 2009
Sa recuperati dupa 1 an banii dati initial este o pretentie nejustificata: ati stat acoperit pentru anumite riscuri, compania de asigurari a inregistrat cheltuieli.
Cititi cu atentie conditiile de asigurare; cu bunavointa lor ati putea continua asigurarea prin recalcularea parametrilor (ati mai inaintat in varsta...). Daca optati pentru reziliere, suma recuperabila este descurajatoare :(

Ganduri bune!
multumesc !
ma gandeam ca eu oricum anul acesta am incheiat o alta asigurare de viata la o alta firma de asigurari si ma gandeam ca as mai putea recupera ceva de akolo!
In ceea ce priveste asigurarile cu componenta de investitie,exista situatii cand valoarea de rascumparare se acorda si in primii ani de contract.
Daca discutam despre o economisire,in primii ani de contract(2 ani sau 3,depinde de asigurator)nu exista aceasta posibilitate.
In oricare dintre situatii,sunt aspecte care trebuie cuprinse in polita,de regula exista un tabel atasat.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator
nestiind exact ce contine contractul de asigurare, raspunsurile nu pot fi decat f. evazive. Indicat e sa formulati in scris o cerere direct la firma de asigurari si sa solicitati rascumpararea sumei ce vi se cuvine, potrivit contractului, intrucat, din cauze obiective, nu mai puteti continua plata primelor anulale sau, in cazul in care ei vor declara ca nu vi se cuvine nimic, pentru a nu pierde toti banii depusi in primul an, ce variante posibile ar fi ( suspendarea platilor pe o anumita perioada, reducerea sumei asigurate, majorarea perioadei asigurate, etc).
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
In general,exista formulare tip care trebuie completate cand se doreste operarea de modificari .Cu siguranta cel care a intermediat polita va poate indruma.

Perioada asigurata este un element al contractului de asigurare,este determinata din momentul incheierii contractului,fara a se putea interveni ulterior cu privire la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recuperez banii de la asigurari in cazul politei de viata dana nistor dana nistor Am incheiat o polita de viata la firma AIG (in prezent ALICO) acum 6-7 ani si la inceput mi s-a zis ca dupa 5 ani pot sa-mi recuperez banii depusi. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata pentru pfa giuseppe07 giuseppe07 Titularul unui PFA doreste sa faca o asigurare de viata. Exista un plafon privind suma care poate fi platita pe aceasta asigurare? Ce regim de ... (vezi toată discuția)
Litigii cu societatile de asigurare thames thames Buna ziua, As dori un sfat. Acum un an am investiti niste bani intr-un plan de economisire la o banca printr-o societate de asigurari. Nu am fost informata ... (vezi toată discuția)