avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata pentru PFA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata pentru PFA

Titularul unui PFA doreste sa faca o asigurare de viata.

Exista un plafon privind suma care poate fi platita pe aceasta asigurare?

Ce regim de impozitare/taxare are aceasta asigurare ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 19:16, 20 Decembrie 2012
Asigurarea de viata nu este deductibila fiscal daca nu are in componenta sa si o asigurare medicala ( adica aceasta ar fi partea deductibila). Plafonul e de 200 Euro/an.
Buna seara. Daca persoana respectiva doreste sa incheie un contract de asigurare de viata pentru a se asigura impotriva riscului de deces din accident ori deces din orice cauza (sau amandoua), acesta poate opta pentru mai multe produse de asigurare de viata, avand la dispozitie o gama destul de larga, incepand de la asigurarile de viata traditionale (fara componenta de economisire) si terminand cu asigurarile de viata complexe (cu componenta de economisire sau investitionala). Nu exista, propriu-zis, o limita maxima a sumei asigurate, dar in schimb, exista o valoare minima a acesteia. Pe baza sumei asigurate, durata asigurarii, varsta persoanei asigurate si situatia medicala a acesteia, se stabileste prima de platit (care poate fi anuala, semestriala, trimestriala sau lunara) pentru asigurarea respectiva. Valoarea acestei sume este diferita, si poate varia, functie de firma de asigurare de viata care oferteaza pe piata. Pe langa asigurarea de baza, contractantul asigurarii poate opta pentru includerea a minim doua clauze (obligatorii in primul an de viata al contractului de asigurare, dupa care, le poate modifica sau rezilia) in contractul de asigurare. Aceste clauze pot fi: asigurari de sanatate din accident sau imbolnavire; asigurare suplimentara pentru afectiuni grave; asigurare de preluare a platii primelor in caz de imbolnavire.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Mihai Lupu, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata si investitie financiara simona simona  simona simona Buna ziua.Nu stiu unde sa caut o indrumare pertinenta decit la dvs. ,rugindu-va sa ma sfatuiti ndaca fac o gresala sa inchei o asigurare de viata la o banca ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive în contractul de asigurare de viata Adevar2 Adevar2 Bună ziua! Va rog respectuos sa ma ajutați cu un sfat, pentru următoarea situație de fapt : Soțul meu a făcut un credit pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)