avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Clauze abuzive în contractul de asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Clauze abuzive în contractul de asigurare de viata

Bună ziua! Va rog respectuos sa ma ajutați cu un sfat, pentru următoarea situație de fapt :
Soțul meu a făcut un credit pentru nevoi personale în anul 2017, iar în anul 2018,la un an și o luna a murit de cancer. M-am adresat băncii pentru a o informa despre deces (eu fiind codebitoare - pensionara), și pentru a lua legătura cu societatea de asigurări (avea asigurare de viata pentru deces din îmbolnăvire sau accident).
Banca a primit un refuz, pe motiv ca în contract scrie ca dacă la momentul încheierii asigurării suferea de afecțiuni acute sau cronice(în speță diabet tip 2si hipertensiune) pentru care a primit tratament medicamentos pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, este exclus de la asigurarea riscului pentru deces din îmbolnăvire, rămânând valabila doar asigurarea pentru deces din accident.
În acesta situație, m-am adresat societății de asigurări arătând ca mi se pare abuziva aceasta clauza, în condițiile în care nu exista legătură de cauzalitate între bolile preexistente și deces(asa cum se arata în scrisoarea medicala), precum și între faptul ca declarația pe proprie răspundere a soțului meu nu avea decât varianta "nu sufăr de nici o afecțiune cronica sau acuta".
Evident societatea de asigurări mi-a comunicat același refuz.
Ulterior m-am adresat Entității de Soluționare Alternativa a litigiilor-S. A. L. - Fin, care a propus o soluție în favoarea mea, dar pe care societatea de asigurări nu o accepta.
Ce ma sfătuiți..?Ce acțiune pot formula în instanta și pe ce temei legal? Se percepe taxa de timbru și dacă da, cum se calculează?
Va mulțumesc anticipat și va cer sprijinul din tot sufletul, pentru ca sunt pensionara medical și risc sa ajung pe stradă (mi-e teama ca-mi vor scoate casa la vânzare). Am pensie mica și cu siguranță s-au adunat penalizări timp de un an.

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac? euaditza euaditza buna ziua, firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar pavellevap pavellevap In ce situatii o societate de asigurari de viata nu aproba dosarul de despagubire in caz de deces al titularului unui credit pentru nevoi personale ? In ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)