Am fost implicata intr-un accident rutier in giratoriu (avand cedeaza trecerea).
Fiind liber am intrat intr-un giratoriu iar din stanga mea a intrat o masina in mine (dansul nu a semnalizat intentia de a schimba directia de mers adica de a iesi din giratoriu) .
Dupa eveniment dansul insista ca eu sa ii dau asigurarea, spunand ca eu am fost vinovata.
Vazand ca dansul este baut, am chemat politia, el refuzand sa se prezinte la politie singur.
In urma testului de alcoolemie, dansul a avut 0,31 in aerul expirat.
Am ajuns la sectia de politie, unde politistii au insista ca eu sunt vinovata si ca fiecare va plati pentru partea lui (eu pentru neacordare de prioritate, dansul pentru alcool la volan).
Am contestat procesul verbal, fiind nevinovata.
Stiu ca in urmatoarele 15 zile, domnul ma poate da in judecata.
Intrebarile mele sunt:
-In caz ca sunt data in judecata care sunt sansele mele?
-Daca sunt data in judecata dupa aceste 15 zile, ce se intampla?
-In cazul in care nu sunt data in judecata, cum se procedeaza cu repararea masinilor sau cine decide.
Sansele depind de modul in care veti prezenta dinamica accidentului si localizarea avariilor autovehicului (fata, mijloc, spate?).
Reparatia o veti face in baza autorizatiei eliberate de politie iar costurile vor fi suportate functie de decizia instantei de judecata.
Ati spus ca ati contestat procesul verbal! Acum inteleg ca l-ati contestat doar verbal la intocmire.
Daca va considerati nevinovata aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
Art. 118-oug195
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(31) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.