avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Greva magistratilor
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Greva magistratilor

Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile...
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 14:42, 3 Septembrie 2009
Greva aceasta in afara de faptul ca este o bataie de joc pe fata este si un fel de lovitura de stat! Practic una dintre puterile statului este paralizata! Echilibrul nu mai este echilibru!:hammer:
Din pacate reflecta exact situatia actuala a guvernului....niste "muste" care bazaie pe langa miere si care nu fac nimic altceva!
La stiri au spus ca este generalizata la nivel national . Cat va dura? Dumnezeu stie ! Ca ei sigur nu stiu !B-)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Cereti judecarea in lipsa conform art. 242 cod procedura civila, ca sa nu va mai chinuiti cu drumul, timpul si situatia neprevazuta.
In rest, achiesez in totalitate la ce a spus colegul meu Mihai si ii sustin punctul de vedere.
Inocentia
Prin similitudine:
Cand un subansamblu (o piesa) al unui mecanism (chiar si social, nu ? ) nu functioneaza sau nu functioneaza corespunzator menirii sale, o minte lucida si pragmatica se gandeste cum sa-l demonteze si sa-l inlocuiasca cu unul nou, corect functional.

Este ceva gresit in afirmatia mea ??
lilicrin a scris:

Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile...

----------------------
Aceasta greva a magistratilor dovedeste ca interesul acestei categorii de "functionari publici" - urmareste doar interesele personale materiale la o valoare care **TREBUIE** sa aduca Romania la nivel de colaps PIB.

Nu se poate ca acesti magistrati sa nu cunoasca ca Romania are datorii enorme-prin administratia proasta care subjuga poporul roman-.

Salariile destul de mari -in raport cu cel mini (al omului obisnuit -fara functie) ,cu toate bonificatiile si sporurile aferente deja legiferate au ingreunat mereu statul roman.

Nimeni nu a facut nimic pana acum.....in anul electoral de schimbarea presedintelui tarii.
De ce ???? #-o

Raspunsul este clar:
-Aceasta este o strategie in masa in grup organizat de culoare politica-

Majoritatea magistratilor au culoarea politica a opozitiei -deci,liderul ca atare stie sa manipuleze in stil diplomatic -pana si aceasta masa de intelectuali care se plang de .......... subnutritie????:)):)):)).............ori poate de suexistenta.....?????=D>=D>.

Nu cred ca exista nici un magistrat cu debite mari la utilitati, ori care manaca un covrig pe zi si bea apa (neimpozabila )de la sursa de izvor.

Nu cred ca exista copil de magistrat care sa nu aiba cele necesare la scoala ori sa umbele descult si oropsit cu lipsuri de toate genurile.

Nu cred ca exista magistrati care sa doarma sub cerul liber cu familia pentru ca au fost executati de instanta.

Nu cred ca acesti magistrati NU stiu cata suferinta si nedreptate au creat prin Sentintele si Deciziile date irevocabile in defavoarea omului umil fara surse materiale si AU favorizat INFRACTIUNILE comise de catre adevaratii escroci care au ruinat Romania-pentru un plic consistent care le aduc tot lor avantaje materiale (neimpozabile) .

Cazurile nu sunt generale,insa sunt foarte putini magistrati care judeca conform legislatiei in vigoare.

Deci,greva este doar in defavoarea justitiabililor care de fapt au dreptate.

Daca nu ar fi existat atatea nedreptati facute de cei care au dobandit functii de conducere in structuri ale autoritatilor romane,instantele nu ar fi avut volum de lucru atat de mare.

Daca primele instante ar judeca ca atare orice speta ,nu ar exista instante superioare.
-------------
Deci,eu,as gasi ca o solutie de rezolvare a acestei situatii drastice pentru justitia romana sa fie acordate sporuri salariale doar magistratilor din prima instanta -care ar trebui sa stopeze orice nedreptate din start -.

Atata timp cat se faciliteaza continuitatea nedreptatilor prin tergiversari,judecata pripita si ilegala -prin coruptie vizibila- de catre orice cetatean nescolarizat in domeniu , nu se va ajunge la nici un rezultat pozitiv.

Acordarea liicentei in drept trebuie sa fie justa -corecta -.
Incompetenta trebuie eliminata si eradicata fara nici o mila ori suport al nepotismului si relatiilor .

Atata timp cat va mai exista suportul de protectie de la nivelul CSM asupra angajatilor din sistem,nu se va face absolut nimic.

Aceasta este o structura care trebuia sa "curete"sistemul judiciar de toate "elementele"care au tras justitia in josul apelor murdare .

Balaceala in sistem este confirmata prin actiunile contrare fata de justitiabilii care au facut plangeri mereu cu strigate de ajutor.

CSM-ul are pretentii absurde prin angajatii sai.

Se considera independenti prin inavobilitatea legislatiei in vigoare.
Cine a gasit aceasta oportunitate pentru ca acesti magistrati sa nu aiba autoritate de control ????
Cine a propus si a admis modificarea Constitutiei Romaniei pentru a favoriza infractiunile din justitie ????.........

Totul se poate rezuma la o simpla incadrare juridica:
" asociere in vederea savarsirii de infractiuni in grup organizat pentru prejudicierea in masa a persoanelor"

=D>=D>=D>=D>=D>
legalmgm a scris:

Prin similitudine:
Cand un subansamblu (o piesa) al unui mecanism (chiar si social, nu ? ) nu functioneaza sau nu functioneaza corespunzator menirii sale, o minte lucida si pragmatica se gandeste cum sa-l demonteze si sa-l inlocuiasca cu unul nou, corect functional.

Este ceva gresit in afirmatia mea ??



---------------------

Un comentariu foarte real si la obiect .
O completare care poate reliefa faptuln ca drepturile pe care le cer magistratii prin greva este destul de rusinos si fara temei (legal si moral):

-De cate ori acesti magistrati – care de fapt isi fac singuri dreptate -
in timpul activitatii lor efective (atat de stresante….si nemaipomenite) s-au vazut in acei justitiabili pe care EI i-au nedreptatit ???? si i-au umilit prin actiunile lor ingrate inghetandu-le drepturile prin sentintele si hotararile date supunandu-i la cheltuieli usturatoare peste putinta lor?????

De ce nu-si vad barna din ochiul lor prin actele infaptuite de EI ca fiind – ilegale si injuste ????

Nu exista inca nici un judecator acuzat de justitiabil -ca sa fie judecat pentru ” incompetenta ” dovedita prin judecata data si semnata ( in grup la instantele superioare )

Sa inteleg ca exista unul….incompetent (in prima instanta )…insa incompetenta care este mana in mana cu ” coruptia” are continuitate si in grup organizat prin organigrama Ministerului de Justitie (instante de Recurs -2-3 judecatori in complet iar celelalte instante superioare pana la 4-6 in complet ) .

Deci,favorizarea ilegalitatilor sub aparenta incidenta a legii este votata in unanimitate in Camera de Consiliu a fiecarei sub cupola Ministerului Justitiei.

De cate ori un justitiabil (cu dreptatea in acte si inscrisuri doveditoare) care a apelat la Inspectia judiciara -conform legislatiei in vigoare -pentru a verifica si ancheta abuzuri si ilegalitati comise de magistrati -a avut DREPTATE /????

Va raspuns tot eu :- NICIODATA !….pentru ca…”CORB LA CORB nu-si scoate ochii”

As vrea sa vad ori sa aud cate dosare exista pe rolul vreunei instante pentru desfacerea CIM pe motive disciplinare, abuz de functie ,neandeplinirea sarcinilor de serviciu,incompetenta…samd(conform Codului Muncii-sanctiuni completat de dispozitiile Codului Civil,Codului Penal si al celor procedurale ,precum si cele ale prevederilor U.E.

Ceea ce fac acum acesti magistrati,este clar ca reprezinta ABUZ DE LEGE -pentru ca o cunosc si o jongleaza asa cum vor in interesul lor.

De ce nu respecta aceeasi LEGE si in timpul serviciului efectiv ????
( nu generalizez…pentru ca in orice imprejurare de acest gen exista si exceptii….dar foarte rare )

Cate dosare sunt judecate corect in prima instanta ????

Cum sa nu fie atata “volum de lucru” cand ei singuri si-l programeaza ca forma strategica motivata pentru a cere ore suplimentare, sporuri….facilitati.

DECI,
REVOLUTIA din JUSTITIE este UN ACT PREMEDITAT -bine gandit si ticluit sub aparenta legii aprobata si parafata doar in scopuri scriptice ori in folosul unora.

Magistratii NU CUNOSC prevederile CONSTITUTIEI ?

EGALITATEA IN DREPTURI…. ce inseamna de fapt ?-in conceptul celor care l-au admis ca articol de lege ?

Unde exista aceasta egalitate la un angajat simplu ca muncitor-de exemplu-?…cu un salariu prapadit -minim pe economie-(si acesta impozitat ).
Stie un magistrat cati oameni cu studii superioare lucreaza ca necalificati la patronii de carton ???? -care isi bat joc de fiecare roman si foloseste EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM si astazi ???

As vrea sa vad ca toti acei care se cred inteligenti si au acele studii superioare cu diplome parafate sa demonstreze ca eu-un biet justitiabil care imi cer dreptatea – sunt egal in drepturi ( sa am si eu reduceri la impozite,sa-mi plateasca mie statul chiria/intretinerea,sa am si eu o reducere la hotel….etc…)

Concluzia…

RUSINE DOMNILOR MAGISTRATI !

DORITI ELIMINAREA ROMANIEI DIN U.E pe motivul SALZGARDARII di justitie !

NU VRETI SA DOVEDITI DECAT CA VRETI SA TRAITI BINEeeeeeeeee….fara multa munca pentru ca a-ti invatat 5-6 ani mai mult ca cei cu studii medii……

In facultatea de drept nu exista obiectul :-OMENIE SI BUN SIMT -


cetateanu spune:
2 Septembrie 2009 la 10:59
da, revolutie. de 20 de ani, o tinem numai in revolutii, in toate domeniile. departe de mine gindul de a ma bucura de problemele magistratilor. este de inteles protestul si nu vorbesc doar de salarii ci si de celelalte probleme din justitie. insa, multe dintre ele trebuiau rezolvate de mult si se puteau, si numai de catre judecatori depindea… nu vreau sa zic ca situatia actuala este din vina magistratilor… abia acum va puneti intrebari de genul:ce e de facut? sa se reduca nr. de dosare/sedinta, termene mai scurt? TIRZIU !
de asemenea nu inteleg lamentari de genul “am fost la mare la modestul hotel al justitiei ca altul nu-mi permit si ca am credite angajate etc”. pai inseamna ca te intinzi mai mult decit e plapuma. nu cred ca acesta este discursul care astazi trebuie tinut ! nu ma induioseaza deloc !
nu vad nicaieri pozitia csm-ului, ca tot sint forul dvs. ati dorit sa fugiti de minister, sa fie csm-ul capul, dar acum ati constata ca ati nimerit din lac in put !
iar de cele 127 de dosare, nu te plinge, esti departe de colegi/colege de prin alte parti, unde sint un numar dublu, daca nu mai mult…
de luni bune de zile asistam la un atac mediatic fara precedent impotriva magistratilor si reactionati exact asa cum se asteptau cei care orchestreaza asta: lamentabil! iar ura justitiabilului tot impotriva voastra se indreapta. nu faceti nimic sa lamuriti problema, in media, nu aici, unde stim despre ce e vorba…

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Judecatori impartiali sau simpli agenti ai statului? Roland Mindrila Roland Mindrila Cum sa dea judecatorul o hotarare impotriva Statului care il plateste? La randul sau, justitiabilului nu mai poate avea incredere in actul de justitie, in ... (vezi toată discuția)