avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Se poate casatorie de doua ori cu aceasi persoana?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Se poate casatorie de doua ori cu aceasi persoana?

Am dubla cetatenie si domiciliu in Chile. M-am maritat cu un Venezuelean. Demersul pentru a inregistra casatoria in Romania e atat de complicat, ambasada din Venezuela zice ca nu se face la ei pentru ca domiciliu meu e Chile, ambasada din Chile zice ca nu se face la ei pentru ca casatoria a avut loc in Venezuela. M-am gandit sa merg in Romania sa fac demersul direct dar unii spun ca trebuie facut in orasul de nastere, altii ca trebuie in orasul de la ultimul domiciliu si numai ma invart de colo colo nu rezolv nimic.

Este posibil sa ne casatorim in Romania inca o data? Legea permite asa ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
Kys13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:58, 8 Decembrie 2016
buna seara, Atata timp cat este incheiata casatoria asteptati sa o transcrieti in Romania.
Va sfatuiesc sa solicitati un punct de vedere oficial la Ministerul de interne, Direcţia Generală de Evidenţa a Persoanelor
Serviciul de relatii cu publicul. Str. Bibescu Voda nr.1, sector 4, cod postal 040151, Bucuresti
Ei va pot da TOATE datele atat cu privire la locul inregistrarii cat si la actele necesare.
~ Conținut șters la cerere ~
dovada de la ultimul domiciliu poate fi buletinul? chiar expirat?
Va puteti casatori a doua oara doar daca intre timp divortati. Nu va sfatuiesc, pentru ca veti avea nevoie de hotararea de divort apostilata, care da nastere la alte probleme birocratice.
Daca aveti domiciliul in Chile, sa intelegem ca aveti pasaport de CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate) in care scrie ca aveti domiciliul in Chile?Daca da, atunci buletinul nu va foloseste la nimic, intrucat trebuia sa-l predati la obtinerea pasaportului CRDS. Puteti solicita transcrierea la starea civila de la ultimul loc de domiciliu avut in Romania pe baza unei adeverinte eliberata de Serv.de Evidenta a persoanelor de la ultimul loc de domiciliu avut de dvs. in Romania. Daca nu ati renuntat la domiciliul din Romania si doar aveti actul de identitate expirat, atunci va trebui sa va faceti mai intai un nou act de identitate, dupa care fie sa imputerniciti pe cineva, fie va deplasati personal la starea civila pentru a va solicita transcrierea. Personal consider ca cei de la ambasada Romaniei din Venezuela trebuia sa va sfatuiasca si sa va ajute.Cititi punctul D. [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare casatorie din strainatate Kys13 Kys13 Buna ziua Sunt cetatean roman si sunt casatorita in Venezuela cu un Venezuelean. Vrem sa ne stabilim in Spania si am nevoie de un certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ... Florin Bondrea Florin Bondrea Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Copilul e nascut in Canada, are 16 ani si am vrea sa stim cum putem sa ii inregistram ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)