avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare casatorie din strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare casatorie din strainatate

Buna ziua
Sunt cetatean roman si sunt casatorita in Venezuela cu un Venezuelean. Vrem sa ne stabilim in Spania si am nevoie de un certificat de casatorie romanesc pentru a cere viza pentru el. La ambasada romana din Venezuela mi-au spus ca ei nu fac demersul si trebuie sa-l facem noi in tara (da, stiu, ambasada trebuie sa faca, dar daca ei n-au chef n-am cum sa-i oblig) as dori sa stiu cum trebuie procedat si cat intarzie. Avem actele traduse si cu apostila. Inca ceva eu am dubla cetatenie si pe actul de casatorie apare trecut buletinul meu din Venezuela.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:09, 18 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Va trebui sa transcrieti certificatul de casatorie in Romania la serviciul de stare civila de la domiciliul dvs.
Timpul de solutionare a cererii de transcriere depinde de la un serviciu la altul in functie de marimea orasului. Termenul maxim este de 30 zile.
Puteti da procura speciala unei persoane din tara ca sa va transcrie certificatul sau puteti angaja un avocat care poate desfasura aceasta activitate pentru dvs.
As dorii sa adaug ca am somiciliu in strainatate si pasaport CRDS. In acest caz unde trebuie facut demersul? La ultimul domiciuliu? Multumesc
Mai degraba la locul nasterii. Pentru ca se va face mentiunea intervenirii casatoriei pe marginea actului de nastere.
Mergeti la starea civila de la ultimul domiciliu din Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate casatorie de doua ori cu aceasi persoana? Kys13 Kys13 Am dubla cetatenie si domiciliu in Chile. M-am maritat cu un Venezuelean. Demersul pentru a inregistra casatoria in Romania e atat de complicat, ambasada din ... (vezi toată discuția)
Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila pieceofwork pieceofwork Buna ziua! Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana. O sa vin in tara ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate elenar22 elenar22 buna ziua am si eu o intrebare: in aprilie vin in tara pentru a lua certificatul de celibat necesar pentru a ma casatori cu un cetatean maltez in malta!am ... (vezi toată discuția)