avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare CCR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare CCR

Buna ziua
Ás vrea sa sesizez CCR pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Ám un dosar pt inselaciune sí partea vatamata a decedat.Cum Trebuie sa procedes ca sa sesizez CCR ca sa pronunte asupra faptului daca pót sa ma impac sau nu cu succesorul velük decedat? Sesizare Trebuie sa depuna la instanta care judeca cauza sí ei Trebuie sa sesizez CCR?
Cel mai recent răspuns: Bencipici , utilizator 09:34, 8 Decembrie 2016
Pentru dezlegarea unor chestiuni de drept ICCJ se sesizeaza, nu CCR.
Am inteles.....sí acum procedez?
Nu prea cred ca pe dezlegarea unor chestiuni de drept ati avea sanse.

Referitor la sesizarea Curtii Constitutionale redactarea exceptiei de neconstitutionalitate ridica un grad foarte ridicat de dificultate si daca nu stiti sa o invocati se va respinge ca inadmisibila.

Nici daca aveti avocat din oficiu nu cred ca va va fi de folos.
Avocatii din oficiu nu prea se pricep la asa ceva.

Ca sa aveti o sansa rezonabila la proces ar trebui sa va angajati avocat care se pricepe foarte bine la invocarea exceptiilor de neconstitutionalitate deoarece in caz contrar sansele dvs. sunt aproape nule dupa parerea mea.

Astfel de aparari se fac de fel de avocatii persoanelor foarte sus puse prin avocatii lor care adesea sunt si parlamentari.
Nu este insa obligatoriu sa aveti angajat avocat din parlament pentru ca...si parlamentul mai o da in bara cu legile ca sunt neconstitutionale...
Ideea este ca trebuie sa va angajati cu mare atentie avocatul daca doriti sa va faceti o aparare serioasa si care chiar sa ridice probleme juridice deosebit de serioase pentru instanta si sa aveti sanse rezonabile prin apararile formulate.

Invocarea exceptiei de neconstitutionalitate se formuleaza in cadrul dosarului penal pe care il aveti pe rol, la urmatorul termen de judecata...deoarece inteleg ca deja ati fost trimis in judecata...
Curtea Constitutionala nu se sesizeaza direct de catre justitiabil asa cum este in cazul unor alte state din Europa.
Este vorba despre faptul ca a decedat partea vatamata din dosar sí nu pot sa ma impac...am pierdut dreptul de impacare sí nu gasesc nici un text de lege care se refera la faptul ca ce am de facut in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare imposibila-persoana vatamata decedata Bencipici Bencipici Buna seara! Ám un dosar pentru inselaciune,partea vatamata a decedat in timp ce dosarul a fost la camera preliminara! Judecatorul a exprimat punctul de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare judecata rrocambole rrocambole Intr-o cauza penala avocatul inculpatuluii ridica o exceptie de neconstitutionalitate pe care instanta o respinge ca fiiind inadmisibila. Avocatul face recurs ... (vezi toată discuția)
Decizia curții constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Decizia Curții Constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere a excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Noul ... (vezi toată discuția)