avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele de noapte

Buna seara. Sunt angajat la o fabrica de textile din Lugoj,in 3 schimburi. Programul de la schimbul 3 este de la ora 23:00 pana la ora 06:00. As dori sa stiu daca este legal sa nu ofere acel spor de noapte daca sunt doar 7 ore lucratoare,si nu 8. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 7 Decembrie 2016
Art.126 C.mun.
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Textul de lege lasa la aprecierea partilor contractului individual de munca optiunea între reducerea programului de lucru cu o ora, dar cu mentinerea salariului, şi mentinerea programului normal de lucru dar cu adaugarea unui spor la salariu de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de noapte AncaPlatschek AncaPlatschek Buna ziua! La noi in unitate se lucreaza doua schimburi. Al doilea schimb se termina la ora 22:30 (programul incepe la ora 14:00). As dori sa stiu daca ar ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte catalin.bobocea catalin.bobocea Dacă în cursul unei luni se lucrează accidental(intervenție) noaptea cu respectarea celor 3 ore de noapte și întimpinat orar stabilit de CM se acorda ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca de noapte adriancornel73 adriancornel73 ..... buna ziua , ... am sa profit de aceasta oportunitate ,pentru care va multumesc anticipat , prin care doresc sa va prezit urmatoarea situatie ,... este ... (vezi toată discuția)