Este vorba de o actiune in instanta (drept civil) in care am avur castig de cauza.
In cererea de chemare in judecata nu au fost solicitate cheltuieli de judecata.
La ultimul termen, asa cum apare de altfel in incheierea de sedinta (incheiere de amanare a pronuntarii) avocatul a solicitat cheltuieli de judecata, depunand la dosar chitanta reprezentand onorariul.
In sentinta civila s-a admis actiunea insa s-a facut mentiunea ca "Instanta ia act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata".
Cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare.
Inteleg ca nu pot face cerere de completare a hotararii judecatoresti (art 444
NCPC) pentru ca instanta nu a omis sa dea o decizie in privinta cheltuielilor de judecata ci pur si simplu, din eroare, a considerat ca nu au fost cerute.
Imi mai raman apelul si solicitarea pe cale separata, din ce inteleg eu.
Asa este ?
Puteti incerca sa formulati o cerere de indreptare eroare materiala, pentru ca in mod evident instanta din eroare nu a acordat cheltuielile de judecata care au fost solicitate si dovedite la ultimul termen de judecata (cu atat mai mult cu cat apare si in incheierea de sedinta).
Daca nu, faceti apel cu aceeasi motivare ca cea de mai sus.
Daca nu veti formula apel, puteti solicita in termen de 3 ani acordarea cheltuielilor de judecata, insa va trebui sa timbrati la valorea aceasta cerere de chemare in judecata noua.
Vorbiti cu avocatul sa faceti si indreptare si apel.
Deci, in cateva zile sa se judece indreptarea daca se poate...si probabil ca se va respinge...astfel incat sa puteti declara si apel in caz extrem.
Problema este ca avocatul ar cam avea dreptul la un onorariu suplimentar pentru cererea de indreptare...dar poate ca este de treaba si nu va mai cere nimic...desi nu el este de vina...referitor la acest aspect...
Se poate insa considera si ca din eroare nu s-au acordat cheltuieli de judecata...daca s-a consemnat in incheiere ca s-au cerut.
Daca instanta nu s-ar fi pronuntat ar fi fost mai simplu.