avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

Buna seara. Am o intrebare: daca intr-o cerere de chemare in judecata (divort) s-au cerut cheltuieli de judecata, iar in hotarare (comunicata in decembrie 2008 cu solutia "din vina paratei") instanta nu le-a acordat, mentionand "fara cheltuieli de judecata, nefiind solicitate", in cat timp se poate face o cerere de indreptare a erorii materiale, in sensul mentionarii platii cheltuielilor de judecata, acestea fiind solicitate de mine in calitate de reclamant?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters137470, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:02, 25 Martie 2010
Conform Art 281 Cod procedura civila
In situatia in care in dosar nu exista o cerere formulata in scris cu privire la plata cheltuielilor de judecata, nu aveti nici o dovada a solicitarii lor.Singura solutie este verificarea caietului grefierului de sedinta, iar daca acolo s-a mentionat ca ati solicitat, da este in regula. Din pacate acesta este un motiv de apel iar daca privesc la data comunicarii este evident ca acesta a expirat.
Daca totusi in concluziile puse de catre parti rezulta ca ati solicitat cheltuieli, iar in dispozitiv s-a luat act nu se solicita, incercati pe calea unei indreptari de eroare materiala.:sorry:
Dacă cererea privind cheltuielile de judecată a fost respinsă, partea le poate solicita prin intermediul apelului sau a recursului, însă nu pe cale separată, deoarece s-ar opune autoritatea de lucru judecat, decurgând din hotărârea de respingere a cererii.
simonette12 a scris:

In situatia in care in dosar nu exista o cerere formulata in scris cu privire la plata cheltuielilor de judecata, nu aveti nici o dovada a solicitarii lor.Singura solutie este verificarea caietului grefierului de sedinta, iar daca acolo s-a mentionat ca ati solicitat, da este in regula. Din pacate acesta este un motiv de apel iar daca privesc la data comunicarii este evident ca acesta a expirat.
Daca totusi in concluziile puse de catre parti rezulta ca ati solicitat cheltuieli, iar in dispozitiv s-a luat act nu se solicita, incercati pe calea unei indreptari de eroare materiala.:sorry:

de acord cu colega....nu stiu in ce masura mai puteti face ceva, daca un an jumatate nu ati facut nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discuţii pe marginea art. 281 şi art. 442. nicapop nicapop Vă rog să-mi spuneţi ce diferenţă există între disp. art. 281 şi disp. art. 442 şi susţinerile părţilor de ce nu s-ar încadra în disp. art. 442 ... (vezi toată discuția)
Lamurire si completare dispozitiv adriana.chiritescu adriana.chiritescu Am un caz: Am castigat in instanta un proces la tribunal si mi se comunica hotararea. In hotarare constat ca instanta de judecata imi acorda cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata - cerere admisa in parte anca_diana anca_diana Buna seara, Am un litigiu de munca in care cererea mi s-a admis in parte ( angajatorul s-a achitat de datorie in cursul procesului). Am solicitat si ... (vezi toată discuția)