avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce variante am sa primesc repede banii de la executor
Discuție deschisă în Executare silită

Ce variante am sa primesc repede banii de la executor

Executorul care imi recupereaza prin sa fixa lunara pensia alim.pt copii,o incaseaza in 15 a fiecarei luni.Nu- mi transfera banii in cont decat luna urm(dupa data de 10-15)stocandui in contul cu 30 zile.ce pot face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:22, 7 Decembrie 2016
Buna seara,
Solicitati-ii in scris sa va retransmita banii intr-un termen rezonabil sau schimbati-l.
puteti sa ii scrieti tertului poprit sa vi-i dea direct.
Art. 786
Obligaţiile terţului poprit
(1) În termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenţa acestora, terţul poprit este obligat:
1. să consemneze suma de bani, dacă creanţa poprită este exigibilă, sau, după caz, să indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite şi să trimită dovada executorului judecătoresc, în cazul popririi înfiinţate pentru realizarea altor creanţe decât cele arătate la pct. 2;
2. să plătească direct creditorului suma reţinută şi cuvenită acestuia, în cazul sumelor datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii. La cererea creditorului, suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reşedinţa indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)