avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Terțul poprit (firma) trimite executorului pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Terțul poprit (firma) trimite executorului pensia de întreținere când își aduce aminte, deși plata salariilor se face pe data de 5 a fiecărei luni. Care e scadența sumelor de bani datorate în viitor?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
In art.786 alin1 din Codul de Procedura Civila scrie ca "in termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența acestora, terțul poprit este obligat sa....."
In cazul sumelor de bani datorate in viitor care este scadenta? Data la care firma plateste salariile? Nu imi este clar.
Problema mea este ca tertul poprit trimite banii, ptr pensia de intretinere minor, executorului cand isi aduce aminte, desi plata salariilor de face pe data de 5 a fiecarei luni.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 26 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 787 Obligatiile tertului poprit
(1) In termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:

1. sa consemneze suma de bani, daca creanta poprita este exigibila, sau, dupa caz, sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada executorului judecatoresc, in cazul popririi infiintate pentru realizarea altor creante decat cele aratate la pct. 2;
2. sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, precum si in cazul sumelor datorate cu titlu de despagubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii. La cererea creditorului, suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.

Puteti solicita sa va trimita direct dvs.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Mie nu imi sunt clare aceste cuvinte "...
în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența".
Cand este scadenta?
Pana la sfarsitul lunii in curs. Daca i-ar plati de bunavoie, cum nu aveti o data scrisa in hotarare, poate plati in ultima zii a lunii.
Tertul poprit ii retine cand ii da salariu, Oricum, dvs nu aveti vreo legatura cu expresia, pt ca problema e mai departe, la executor, care la randul lui, poate distribui in termen de 15 zile de cand ii intra in cont.
De cat sa se plimbe banii, vedeti cum puteti proceda sa ii primiti direct.

Nu ii pot primi direct.
Executorul mi-a spus ca ii vrea in contul lui ca sa poata tine evidenta banilor. Iar tertul poprit nici atat ptr ca el are adresa de la executor sa ii trimita lui.
Asa ca eu sunt la mijloc....si astept....
Executorul imi trimite banii in maxim 5 zile.
Problema e la tertul poprit care face retinerile si trimite banii la executor si dupa 2 sapt.
Asta ma interesa, daca exista un termen in care tertul poprit este obligat sa trimita banii.

gi-jane2 a scris:

Pana la sfarsitul lunii in curs. Daca i-ar plati de bunavoie, cum nu aveti o data scrisa in hotarare, poate plati in ultima zii a lunii.
Tertul poprit ii retine cand ii da salariu, Oricum, dvs nu aveti vreo legatura cu expresia, pt ca problema e mai departe, la executor, care la randul lui, poate distribui in termen de 15 zile de cand ii intra in cont.

Unde scrie in lege ca tertul poprit trebuie sa elibereze banii pana la sf lunii in curs?
Si la fel unde este indicat acest termen de 15 zile pe care il are la dispozitie executorul ptr a face plata catre mine?

gi-jane2 a scris:

Alte discuții în legătură

Ce variante am sa primesc repede banii de la executor durla alina georgeta durla alina georgeta Executorul care imi recupereaza prin sa fixa lunara pensia alim.pt copii,o incaseaza in 15 a fiecarei luni.Nu- mi transfera banii in cont decat luna urm(dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere minor reținută, dar trimisă de firmă cu întârziere. exista un termen în care terțul poprit trebuie să vireze banii în această situație? andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu o problema legata de plata pensiei de intretinere minor prin executare silita. Plata salariului se efectueaza lunar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. ... doiac doiac Buna ziua! Am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. Executorul intarzie mereu virarea banilor in contul minorului pe motiv ca banii nu sunt ... (vezi toată discuția)