Buna ziua! Am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. Executorul intarzie mereu virarea banilor in contul minorului pe motiv ca banii nu sunt virati de la angajator. Contabilul societatii mi-a confirmat ca banii sunt virati la timp, m-am saturat sa astept banii o data la 2 luni, e cam neserios. Exista vreo solutie in aceasta problema? Daca schimb executorul trebuie facut un alt dosar?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
sa vb cu executorul sa notifice angajatorul sa va vireze direct, ce sens are sa treaca banii prin 2 conturi?! Sau cereti-i dvs angajatorului in scris.
art 786 ncpc
(1) În termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența acestora, terțul poprit este obligat:
2. să plătească direct creditorului suma reținută și cuvenită acestuia, în cazul sumelor datorate cu titlu de obligație de întreținere sau de alocație pentru copii, La cererea creditorului, suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reședința indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.
Poprire salariu
alexa231980
Poate angajatorul, care a trecut pe adeverinta de venit eliberata angajatului ca nu isi asuma raspunderea in cazul in care acesta nu isi achita datoriile , sa ... (vezi toată discuția)