avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere minor reținută, dar trimisă de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere minor reținută, dar trimisă de firmă cu întârziere. Exista un termen în care terțul poprit trebuie să vireze banii în această situație?

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti cu o problema legata de plata pensiei de intretinere minor prin executare silita.
Plata salariului se efectueaza lunar pe data de 8 a lunii. Angajatorul ii retine fostului sot banii aferenti pensiei de intretinere minor, dar trimite banii catre executor dupa mai mult de 15 zile., astfel ca eu primesc banii la sf lunii.
Conform legii exista un termen in care tertul poprit trebuie sa vireze banii aferenti pensiei de intretinere minor?
Nu mi se pare normal ca angajatorul sa retina banii pe 7 ale lunii si sa ii elibereze abia pe 20-25 ale lunii...practic el se foloseste de acesti bani....
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andreeaene , utilizator 11:22, 24 Aprilie 2018
Am senzatia ca executorul vi-i da dupa 15 zile.
Nu, am vorbit si cu executorul. el elibereaza banii in maxim 3 zile de la primirea lor.
am schimbat un executor care facea exact ce spuneati dvs, dar acesta este corect.
problema este la tertul poprit......
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa ceara explicatii debitorul angajatorului sau cereti-i sa va trimita banii dvs direct.

Articolul 787 Obligatiile tertului poprit
(1) In termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
1. sa consemneze suma de bani, daca creanta poprita este exigibila, sau, dupa caz, sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada executorului judecatoresc, in cazul popririi infiintate pentru realizarea altor creante decat cele aratate la pct. 2;
2. sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, precum si in cazul sumelor datorate cu titlu de despagubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii. La cererea creditorului, suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator

Executorul mi-a spus ca nu este posibil ca tertul poprit sa imi trimita mie direct banii in cont. Banii sunt timisi executorului si apoi executorul mi-i trimite mie.

ce nu inteleg este aliniatul 1 din Articolul 787.
" In termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat....."
Ptr sumele de bani datorate in viitor care este scadenta? termenul este tot de 5 zile din momentul in care tertul poprit retine banii?

Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Nu puteti vb cu tatal copilului sa intrebe la angajator cand vireaza banii si de ce atat de tarziu ? sau sa faceti dvs o adresa angajatorului ?
V-a aratat executorul cand ii intra banii ?

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)