Buna ziua, in anul 2012 in urma divortului, s-a stabilit custodie comuna asupra copilului si program de vizitare in favoarea tatalui. Desi am aratat in doua procese de modificare a programul de vizita, faptul ca copilul ocazional refuza sa mearga la tata, asa cum cere programul de vizita stabilit, cat si faptul ca nu ii ingradesc copilului si nici tatalui, dreptul de a pastra legaturi cu minora, am ajuns sa fiu executata silit pe motiv ca “datorita atitudinii mele” copilul refuza sa mearga la tata (am citat din cuvintele ce mi le-a adresat executorul). Totodata, am aratat ca minora a mers la tata si in afara programului de vizita, atunci cand a dorit. Ca documente in cererea de executare, debitorul a depus decat hotararile judecatoresti fara nici un fel de dovada. Am depus contestatie la executare, insa suma ce mi se retine deja din salariu, este mai mare decat pensia alimentara a copilului. La primul termen de executare, minora a refuzat sa mearga la tata, executorul a abordat metoda intimidarii copilului (“daca nu vrei sa te duci la tatal tau voi scrie la scoala si le voi spune ca esti rasfatata” sau “vrei sa ii faci rau mamei tale? uite prin atitudinea ta asta faci!”). Mentionez ca toate cele petrecute la prima executare, am ca proba inregistrarea audio. La data executarii nici un reprezentat al protectiei copilului, nu a fost somat. Suma pentru care sunt executata este de 1400 lei…. Pentru ce? Pentru faptul ca nu am ingradit niciodata acest drept al copilului? De asemenea, procesul verbal a fost intocmit de executor la 3 zile dupa acea data si a detaliat contrariul celor intamplate. Totodata, desi se tot constata ca copilul merge la tata, inca sunt somata. Ba mai mult, ultima somatie de executare nu am primit-o, motivand ca a fost trimisa pe nr de fax al firmei unde lucrez(in urma raportului faxului, firma mi-a confirmat ca nu s-a primit nimic de la nr de fax al executorului), insa stiind ca la data respectiva tatal avea program de vizita, m-am deplasat la executor cu copilul, fie ce-o fi. . Sunt traumatizata de toate actiunile mincinoase si abuzive ale fostului sot, care pe fondul razbunarii recurge la astfel de actiuni si la mesaje de hartuire morala a mamei. Acum astept raspunsul la executare, am facut petitii catre Autoritatea de protectie a copilului, insa toti imi spun ca nu au ce sa ii faca. Ce inseamna asta? Sunt executata pe fondul faptului ca copilul ocazional a refuzat sa mearga la tata. In urma cu 2 ani, tatal a solicitat si interventia organelor de politie, pe acelasi motiv, ca nu vreau sa ii dau copilul, insa si acestia, dupa ce au discutat cu minora, au constatat refuzul copilului. Va rog din suflet sa ma ajutati! Nu stiu cui sa ma adresez pentru ca aceste abuzuri sa inceteze. Sunt disperata. Am inceput deja sa urmez consiliere psihologica pe fondul depresiei recurente. Cei de la protectia copilului mi-au spus ca consilierea psihologica a copilului poate fi facuta doar cu acordul tatalui… un alt departament/ alta adresa a protectiei copilului, mi-a sugerat sa fac cerere pentru a fi consiliat cfm Lg 272 … De altfel, va mai pot confirma mesajele de hartuire pe care fostul sot, mi le transmite ori de cate ori are chef si faptul ca am declarat scris in urma cu 1 an, la Protectia copilului, faptul ca impulsionez copilul sa mearga la tatal sau. In urma cu 4 ani, am fost amenintata ca ma va distruge psihic, insa in urma plangerii ce am facut-o la politie, acestia au incheiat ca nu poate fi pus sub urmarire. Sunt mult mai multe plangeri ce le-am depus impotriva lui, si multe actiuni pe care le-am demarat, insa simt ca ma lupt cu morile de vant … Multumesc din suflet, pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns:
Martonze , utilizator
10:40, 10 Decembrie 2016