avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

daca angajatul isi cere el preavizul de 15 zile trebuie sa stea 8 ore la serviciu sau 4 ore, multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 2 Septembrie 2009
Daca v-ati dat demisia trebuie sa lucrati 8 ore/zi.
Daca v-ati dat demisia nu trebuie sa stati 8h/zi, vreme de 15 zile cat este preavizul.
Pentru ca dreptul de preaviz este al angajatorului, iar legea si CCMUN prevede posibilitatea lucrului a 4/zi(dreptul d-voastra). Numai sa anuntati angajatorul in acest sens
Trebuie sa stati 8 ore pe zi, 15 zile calendaristice.
1. Ce prevede CCMUNN este valabil numai pentru preavizul de 20 de zile lucratoare, dat de angajator.
2. In cazul demisiei, preavizul de 15 zile calendaristice este dat de salariatul demisionar si in aceasta perioada el trebuie sa lucreze cele 8 ore pe zi.
3. Angajatorul poate renunta partial sau total la preaviz, asta este prerogativa lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program lucru in preaviz MGabriel MGabriel Daca angajatul se afla in preaviz (in situatia in care el si-a prezentat demisia,nu a fost disponibilizat),are dreptul la reducere de program? (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)