avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune fortata

Buna ziua,

La schimbarea postului, care este de functionar administrativ, in fisa postului mi s-a scris si gestiune materiale de protectie.Acest lucru nu se plateste separat si nu am primi nicio instruire sau ajutor in acest domeniu.Sunt amenintata de Directorul Financiar ca voi raspunde datorita faptului ca am gresit bonurile de consum.Nu mi-a aratat nimeni cum sa le fac.Sunt facturi din anul 2016 , cu preturi diferite..Intrebarea este:ma pot apara conform legii ca nu am pregatire in domeniu si nu am fost instruita?Depozitul se afla in alta cladire unde au acces si alte persoane, e un haos! Multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: julyet , utilizator 10:41, 9 Decembrie 2016
De ce nu ati cotestat mentiunea din fisa postului "gestiune materiale de protectie"?

Ati semnat acea fisa a postului ?

Angajatul cu functie de conducere, precum şi orice alt angajat vinovat de angajarea, trecerea sau menţinerea unei persoane în functia de gestionar fără respectarea condiţiilor de vîrsta, studii şi stadiu prevăzute în articolele 3 şi 38, precum şi a dipozitiilor articolului 4 referitoare la antecedentele penale, raspund integral pentru pagubele cauzate de gestionar, în solidar cu acesta.
Fisa postului am semnat-o dar fara sa mi se explice ce inseamna acest lucru sau sa fiu instruita vreodata privind ce presupune.Am facut-o ca sa ajut si acum sunt pe cale sa fiu pedepsita.Am, conform legii in vigoare, o cale de scapare ?Nu am facut absolut nimic rau in afara ca nu am predat bonurile de consum in contabilitate.Multumesc anticipat!

.... Am, conform legii in vigoare, o cale de scapare ? .....

Si da si nu , insa depinde de ce vi se imputa si care este gradul de vinovatie al dvs.
Va multumesc, pot insa sa invoc faptul ca nu am beneficiat de conditii si instruire?Ca timpul nu-mi permite sa ma ocup de atatea sarcini si sa tin si gestiune.Nu am program de contabilitate intrucat nu sunt contabil.Tin evidentele in excel.Va rog sa imi spuneti,daca vor sa ma penalizeze sau sa ma dea afara daca pot invoca legea de partea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de constituire a garantiei materiale Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, Cum procedez in cazul in care un gestionar deja angajat de mai multi ani in aceasta functie, nu este de acord sa semneze un contract de ... (vezi toată discuția)
Post ocupat fara calificare victor sorin victor sorin Buna seara Care sunt conditiile si modalitatea de a sesiza ca o persoana sa ocupe un post fara sa aiba calificare gen 10 clase de croitorie pe un post de ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa mea adelinaflo adelinaflo Daca in cazul in care am avut gestiune si mi-am dat demisia, mi se poate imputa o lipsa constatata la un inventar facut dupa 14 zile, timp in care alti ... (vezi toată discuția)