avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am o mare nedumerire
Discuție deschisă în Executare silită

Am o mare nedumerire

Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului si a asociatilor, fiind vorbade un S.R.L....am aflat asta de curand si sunt tare nedumerita.
Astept raspuns.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 15:50, 3 Februarie 2006
Procedura de atragere a raspunderii persoanei fizice, in solidar cu persoana juridica insolvabila, prevazuta de Codul de procedura fiscala este o procedura ad-tiva, fara a fi necesara existenta unei hotarari judecatoresti. Teoretic, organul fiscal poate atrage raspunderea solidara imediat dupa incheierea procesului-verbal de constatare a starii de insolvabilitate. Aplicabile sunt dispozitiile art.27 alin.(1), art.28 cor. cu art.172 din Codul de procedura fiscala, rep., cu modificarile aduse prin OUG 165/2005.
Atragerea raspunderii persoanelor fizice in conditiile Legii nr.64/1995 vizeaza situatiile de insolventa ale persoanei juridice.
In acest sens poate fi vazut si articolul d-lui prof. Viorel Pasca publicat in Revista de Drept Comercial nr.6/2004 (pag.61-65).
am incercat sa citesc articolul d-lui Viorel Pasca pe net dar nu se poate.am omis eu ceva sau chiar nu se poate?
si apropo, Remy, in sfarsit ai gasit si tu pe cineva care sa-ti dea raspunsuri pe masura...:))
scuze...ROMY
Ai un miel.
vreau sa ii spun si eu ceva lui romy. e atat inversunare in raspunsurile tale ca am impresia ca suntem la un concurs: "sa vedem cine e mai destept!". eu am inteles acest forum ca pe un prilej de a-i ajuta pe altii si de a ne ajuta intre noi, ca doar suntem din aceesi tagma. daca am gresit imi cer scuze!
Cu respect
Elena Sirbu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)
Legea 31/90 siempreska siempreska Buna! Exista cumva vreo modificare recenta in ceea ce priveste raspunderea personala a administratorului? Multumesc! (vezi toată discuția)