Buna ziua...am si eu o mica intrebare..Tatal meu se afla in detenție din 2011 iar anul acesta in februarie a decedat tatăl sau ,iar comisia penitenciarului ia refuzat acordarea permisiunii de a participa la funeraliile tatălui sau..Intrebarea mea este daca vrea sa faca o plângerea la Cedo pe acest motiv,se poate?sau exista un anumit termen in care trebuie depus?mentionez ca se afla in detenție.multumesc
Ar fi fost 6 luni de la condamnare daca se referea la respectivul procesul de condamnare, dar aici este vorba despre altceva.
In cazul acesta, termenul de 6 luni, consider ca ar fi fost de la decizia de refuz a administratiei.
Daca a atacat decizia la judecatorul delegat si apoi la instanta... consider ca termenul curge de la data hotararii instantei.
Exista o hotarare recenta a CEDO, KANALAS v. ROMANIA, data intr-un caz asemanator.
Statul roman a fost obligat sa plateasca 15 000EUR, insa nu privea doar aceal refuz, era vorba si de conditiile din penitenciar. S-a constata incalcarea art 3 si 8 din Conventie.