Bun găsit,
Problema de față îl are ca protagonist pe tatăl meu, cu vârsta de 61 de ani și cu o activitate de 46 de ani în câmpul muncii din care, perioada 87-93 cu grupă de muncă în condiții speciale la fostul I.C.S.I.T. Brașov...
Numai că fostul angajator de atunci, actualmente SC TRACTOR PROIECT S.A. refuză să-i elibereze adeverința privind grupa II de muncă în condiții speciale, deși, există o hotărâre a tribunalului Brașov nr. 2494/22.12.2015 prin care fostul angajator este obligat să-i elibereze acetele doveditoare plus cheltuieli de judecată.
În sentința respectivă se mai preciza că pârâta SC TRACTOR PROIECT SA, are dreptul de a depune cale de atac în 10 zile de la comunicare, doar că pe pagina tribunalului Brașov, data la care pârâta a depus apelul este de - atenție: 31.05.2016, cu mult peste acele 10 zile de la data comunicării sentinței respective.
(
[ link extern ] )
Avocata tatălui meu i-a spus că trebuie să aștepte judecarea căii de atac.
Totuși, între timp, tatăl meu a depus dosarul de pensionare pentru limită de vârstă la casa de pensii, prezentând o adeverință cu perioada lucrată în 1987-1993 eliberată de la Arhivele Naționale, iar pe decizia sosită, i s-a respins pensia pentru limită de vârstă, astfel că în motivarea deciziei se precizează clar faptul că tatăl meu
nu a prezentat adeverința pentru perioada 1987-1993 privind grupa de muncă conform sentinței din 2494/22.12.2015.
În acest caz orice sfat e bine venit.