avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pot sa vand masina doar cu copie dupa catea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pot sa vand masina doar cu copie dupa catea de identitate?

Am cumparat o masina si am talonul si copie dupa cartea de identitate a masinii,originalul a ramas la firma care am cumparato care acum firma nu mai exista(a dat faliment)..si mai am si factura care mi sa dat cand am cumparat masina.....Ideea este ,daca eu pot sa vand acum masina doar cu actele acestea ,avand doar copia dupa cartea de identitate a masinii.......Multumesc anticipat pt rasp si sper sa ma luminati....
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:23, 6 Septembrie 2009
Buna ziua.

Din cate stiam eu trebuie sa aveti si originalul si copia dupa cartea de identitate a masinii pentru a putea perfecta vanzarea.
Nu puteti vinde fara cartea de identitate a masinii.Eventual o dati pierduta si scoateti un alt original...
De vandut o puteti vinde dar ar fi un pic de "teapa" pentru cel care o cumpara pentru ca acesta nu va putea s-o transcrie pe numele sau fara cartea in original si fara certificat de neurmarire fiscala a proprietarului masini de pe acte adica Firma de la care ati cumparat dv. ca din cate am dedus eu din postul initial masina nu a fost transcrisa pe numel dv. .....pentru ca daca masina a fost transcrisa pe numel dv. atunci e simplu solicitati eliberarea unei noi carti de indentificare si problema s-a rezolvat faceti cererea de eliberare a cartii si dupa intocmiti contractul si cand se elibereaza cartea noua predati-o cumparatorului.
Este interesant de stiu daca dumneavoastra, in calitate de cumparator, ati inscris masina in circulatie? Din ceea ce spuneti nu ati facut acest lucru deoarece in aceste conditii erati titularul de drept a autoturismului respectiv si trebuia sa aveti si cartea de identitate a masinii.
Iar ceea ce ati facut dumneavoastra este si o incalcare a codului rutier care va obliga ca in termen de 30 de zile de la data cumpararii sa va inscrieti autoturismul pe numele dumneavoastra.
Si daca nu sunteti proprietarul masinii nu o puteti vinde.
Nu puteti vinde autoturismul doar cu copia cartii de identitate.Scoateti duplicat de la Registrul Auto Roman din judetul de unde apartineti.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism daniel_b daniel_b un roman a adus o masina din Italia iar eu am cumparat-o de la acesta ! daca nu mai am factura dintre italian si romanul de la care am cumparat masina si ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate auto - contract vanzare-cumparare elly80 elly80 Buna seara!Acum aprox un an am vandut masina cu contract vanzare/cumparare,dar fara carte de identitate a masinii si fara sa trec numele viitorului proprietar ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat auto Doble Doble Buna ziua, Am indraznit a posta acest mesaj in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Am cumparat de la societatea unde lucrez un autoturism in luna ... (vezi toată discuția)