avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de comodat auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de comodat auto

Buna ziua,

Am indraznit a posta acest mesaj in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.

Am cumparat de la societatea unde lucrez un autoturism in luna Aprilie a anului 2012. S-a intocmit factura si chitanta in momentul achizitionarii. Nu am putut continua procedura de inmatriculare pe numele meu din cauza faptului ca societatea de la care am achizionat masina a pierdut Cartea de indentificare a masinii. Bun, am spus ca nu este nici o problema (mai ales ca eu lucrez si in prezent la ei) astept sa eliberati duplicat.

Dupa lungi asteptari am primit cartea masinii pe data de 20 decembrie 2012.

Problema intervine acum prin faptul ca de la 1 Ianuarie a intrat in vigoare legea privind taxa de inamtriculare/taxa de timbru iar eu nu imi permit sa platesc 1300 euro pentru ea. Masina este un Tico din 1999 si am achitat 2000 RON societatii conform facturii emise. Nu imi permit sa platesc si aceasta taxa care este de aproape 3 ori mai mare decat valoarea masinii.

Ce pot face in acest caz? Un contract de comodat pe perioada nelimitata in care eu imi asum toate cheltuielile legate de aceasta masina (ITP, Asigurare, Amenzi, etc.) poate fi o solutie? Pot avea garantia conform unui contract de comodat ca societate nu radiaza/vinde masina fara ca eu sa stiu si sa devin practic "un infractor" pe strazi?

Este aceasta o solutie pentru evitarea procesului de vanzare-cumparare si implicit a taxei auto?
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
Doble, utilizator

Alte discuții în legătură

Carte de identitate auto VioletaAngheluta VioletaAngheluta Buna ziua! Sotul meu a cumparat o masina din strainatate si vrea sa o vanda pentru ca, consuma prea mult pe strazile din Romania. Momentan are numere rosii si ... (vezi toată discuția)
Achizitionare masina de la societate comerciala - platesc taxa de inmatriculare redusa? gigel9105 gigel9105 Buna ziua ! Lucrez la o firma care are in prorpietate un tico pe care as vrea sa il achizitionez , problema e cum sa fac sa ies mai ieftin cu ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate a autoturismului ionut74 ionut74 Buna ziua,am cumparat o masina din piata auto in anul 2010,dar nu am inmatriculat-o pe mine.I-am facut ITP-ul in decembrie 2010 iar acum cand a trebuit sa fac ... (vezi toată discuția)