avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cartea de identitate a autoturismului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cartea de identitate a autoturismului

Buna ziua,am cumparat o masina din piata auto in anul 2010,dar nu am inmatriculat-o pe mine.I-am facut ITP-ul in decembrie 2010 iar acum cand a trebuit sa fac in decembrie 2012 iar ITP-ul am avut neplacerea sa observ ca am pierdut cartea de identitate a masinii.Am incercat sa iau legatura cu fostul proprietar,dar acesta a fost foarte reticent si nu imi acorda nici un ajutor ptr a scoate duplicatul de la RAR.El la cateva zile dupa tranzactie a radiat-o de la Primarie de la finante,dar din circulatie nu a radiat-o.Am incercat si cu frumosul si putin mai energic verbal,dar ma lovesc de refuzul lui.Cum sa procedez sa intru in posesia duplicatului cartii de identitate?De la RAR mi-au spus ca ei nu ma pot ajuta,ca doar proprietarul de drept poate scoate duplicatul.Nu am o situatie extraordinara sa imi permit alta masina.Si in masina asta in octombrie-noiembrie am bagat bani,nu as vrea sa renunt la ea!Pana la urma am dat bani pe ea,nu?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 16:46, 4 Aprilie 2013
nu trebuie sa renuntati la masina trebuie sa rezolvati amiabil cu proprietarul si sa inscrieti masina in final pe numele dvs, in cazul in care totusi refuza orice mediere urmeaza sa il actionati in instanta si veti obtine o hotarare judecatoresca ce va consfinteste dreptul de proprietate asupra autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract auto, masina radiata? next007 next007 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Am cumparat in 2006 decembrie o masina inmatriculata.Am facut contract de vanzare cumparare la un birou de acte de ... (vezi toată discuția)
Radiere auto/dovada radiere cry_ss cry_ss Buna am vandut o masina anul trecut.S-a desfasurat astfel : am vandut masina , am dat talonul (fara cartea masinii), si am primit jumatate din suma.Peste 1 ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto cristianx004 cristianx004 in luna februarie 2010 am cumparat un auto din bucuresti cu act de vanzare in trei ex din care doua la mine si unul la vanzator,am primit certificatul de ... (vezi toată discuția)