avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere auto/Dovada radiere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere auto/Dovada radiere

Buna
am vandut o masina anul trecut.S-a desfasurat astfel : am vandut masina , am dat talonul (fara cartea masinii), si am primit jumatate din suma.Peste 1 luna am primit si cealalta jumatate.Cartea de identitate a ramasa la mine, iar talonul este la Politia judetului , pt ca respectivul a fost prins fara itp.Doresc sa o scot de pe mine de la imposit , insa nu se poate fara radiere.Am facut contract de vanzare cumparare,si toate exemplarele sunt la mine.Respectivul nu mai raspunde la telefoane,si nu mai e de gasit.Politia imi recomanda Tribunalul , insa ma tem ca este costisitor si nu mai am bani pentru asa ceva.Sunt restant la impozit de anul trecut din februarie.Cum pot face sa imi plateasca impozitul restant(de la data cumpararii),si cum pot lua certificat de radiere daca am cartea si contractuvl de vanzare cumparare cu respectivul?Masina probabil a fost dezmembrata,etc.
Va multumesc anticipat, si scuze daca subiectul a mai fost tratat, insa la mine este un fel de aspect diferit , cred eu...am actele,talonul e la politie,insa nu il pot lua fara sa fac dovada ca itp=ul e in regula....Nici nu stiu la ce costuri ajung cu Tribunalul si daca acestea ii vor fi imputate respectivului...
Multumiri
Cel mai recent răspuns: cry_ss , utilizator 12:00, 19 Martie 2010
In primul rand nu trebuia sa o cumparati fara talon.In al doilea rand putetiu sa o radiati prin incheierea contarctului de vanzare cumparare iar de la inmatriculari luati duplicat de pe radiere si duceti-l la administratia fin pt a radia masina
Calitatea mea era de vanzator.Am dat talonul masinii,dar sunt inca posesorul cartii de identitate.cupmaratorului i-a fost retinut talonul pt ca nu avea itp, talonul actualmente aflandu-se la politia municipiului Resita,de unde sunt eu.Doresc sa fac radierea , dar trebuie sa fie si cumparatorul de fata?Am contractul de V-C, toate exemplarele, respectivul neavand nici un act al vanzarii-cumpararii.Politia l-a prins circuland cu masina fara ITP, si i-a luat talonul,trimitandu-l la Politia municipiului unde locuiesc.Tablitele cu numar pot scoate duplicat dupa ele,fiind proprietar.Ce cale sa urmez, sa evit judecata, caci sunt in impas financiar, orice alta procedura in baza celor prezentate , mi-ar fi de ajutor.
Multumiri.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
cry_ss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere numere rosii pentru talon pierdut in care figura un proprietar din 2012 pentru o masina vanduta de 3 ori pana acum lucian2478 lucian2478 Am cumparat anul asta prima mea masina un Clio Symbol Fidji din 2006, capacitate cilindrica 1390 cmc, CO2 165, Euro 3. Am fost la RAR am obtinut CIV- ul. ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut radierea in 30 de zile paulpaul22 paulpaul22 buna seara.as dori sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. radierea unui autovehicul pe care l-am vandut de 2ani , i-mi vin amenzi de neplata a rovinietei ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta! bibitu bibitu Buna ziua!Am vandut o Dacia Nova(propietate personala) pe data de 9.02.2010 Am facut contract cumparare-vanzare+radierea+instrainat catre...toate acestea sunt ... (vezi toată discuția)