avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Carte de identitate auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Carte de identitate auto

Buna ziua!
Sotul meu a cumparat o masina din strainatate si vrea sa o vanda pentru ca, consuma prea mult pe strazile din Romania. Momentan are numere rosii si nu a apucat sa ii faca RAR, deci nu are carte romaneasca. Poate sa o ia in evidenta la primarie cu cartea masinii din Germania, tradusa, unde apar toate datele de indentificare ale masinii, astfel incat sa imi puna stampila pe contract, sa fie in regula pentru noul cumparator???
Am cautat in codul fiscal si am gasit paragraful de mai jos, dar nu stiu daca se refera la cartea de identitate a masinii sau a celui care o vinde, respectiv la buletin.. se poate interpreta..
" (3) La declarația fiscală prevăzută la alin. (2) se anexează o copie de pe cartea de identitate, precum și copia certificată pentru conformitate cu originalul de pe contractul de vânzare-cumpărare, sub semnătură privată, contractul de schimb, factura, actul notarial de donație, certificatul de moștenitor etc., hotărârea judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă/definitivă și executorie, după caz, sau orice alt document similar. Întreaga răspundere pentru veridicitatea celor declarate, precum și pentru autenticitatea actelor depuse aparține contribuabilului."
Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: VioletaAngheluta , utilizator 08:33, 9 Iulie 2018
Pentru inamtriculare vehicul si notare pe rol fiscal este necesar ca solicitantul sa depuna documente legale care sa atesta calitatea de proprieatr asupra vehiculului
Autoritatea fiscala romana poate nota pe rol fiscal vehicule in baza documentelor eliberate de autoritatile nationale
daca traduce cartea si o legalizeaza, este in regula?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare auto/certificat fiscal! ALDOLINO ALDOLINO Buna ziua Am si eu urmatoare problema in urma cu cc6 luni am cumparat un auto importat din Germania(nr tol Germania) Am scos cele 3 seturi de nr rosii pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Impozitare romaneasca pentru auto inmatriculat in bulgaria Codel Codel Buna ziua , Am cumparat in 2010 o masina din vidin,vreau sa o inmatriculez, Am fost la primarie sa o iau in evidenta si m-i sa spus ca daca vreau sa o o iau ... (vezi toată discuția)