avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carte de identitate auto - contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carte de identitate auto - contract vanzare-cumparare

Buna seara!Acum aprox un an am vandut masina cu contract vanzare/cumparare,dar fara carte de identitate a masinii si fara sa trec numele viitorului proprietar la rubrica instrainat a certificatului de inmatriculare! Mentionez ca am pierdut cartea de identitate a autovehiculului.Se mai poate scoate o alta carte de identitate a masinii pe numele meu(eu sunt cel care a vandut masina) sau cel care este actualul proprietar in contractul de v/c? Este legal sa mi-se elibereze mie cartea de identitate a masinii? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gromar , utilizator 07:56, 10 Decembrie 2014
Duplicatul cartii de identitate al autovehicolului se elibereaza de RAR. In functie de masura in care a fost finalizata vanzarea-cumpararea (ca procedura) o sa decurga si eliberarea acestui duplicat. Vanzarea a fost inregistrata la politie?
Nu a fost inregistrata la politie! Nu stim cum sa procedam la politie,nu ne invata ce trebuie sa facem! Daca stii-ti ceva,orice sfat ne ar fi de mare ajutor! Am uitat sa mentionez ca pe actul de v/c am stipulat ca o anumita suma ne va fi data cand ii dam cartea de identitate a masinii! Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
elly80, utilizator
Pai trebuie sa mergeti la RAR sa va elibereze duplicatul. Apoi la politie sigur este afisat maaaaare de tot ce acte va sunt necesare pentru inregistrarea vanzarii.
Ca vanzator, trebuie sa predati urmatoarele documente:

Cartea de identitate auto (CIV) – original;
Certificatul fiscal din partea vanzatorului – original;
Certificatul de inmatriculare a masinii (talonul) – original, pe care fostul proprietar a inscris transmiterea dreptului de proprietate;
Placutele cu numerele vechi de inmatriculare, dupa caz.

Puteti merge apoi la firma de asigurari sa va recuperati diferenta de asigurare.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
adema1980, utilizator
sint in aceiasi situatie.proprietarul care este trecut in carte trebuie sa ceara la rar un duplicat sau orice alta persoana cu procura de la cel trecut in carte.trebuie dat anunt in monitorul oficial.astept de 2 saptamini sa apara anuntul in mo.cel mai usor poti apela la un birou intocmiri acte nu umbli doar astepti.bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand masina doar cu copie dupa catea de identitate? armand38and armand38and Am cumparat o masina si am talonul si copie dupa cartea de identitate a masinii,originalul a ramas la firma care am cumparato care acum firma nu mai exista(a ... (vezi toată discuția)
Duplicat carte identitate masina Criscata24 Criscata24 In 2012 am vandut o dacie1310 din 1996 ,la care mai am decat copie a carti de identitate a masini,cpoie certificatului de inmatriculare si o polita de ... (vezi toată discuția)