avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... bolnav TB MDR,Pneumonectomie stanga
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

bolnav TB MDR,Pneumonectomie stanga

Ma puteti ajuta si pe mine sa stiu ce drepturi legale am si daca ma incadrez in grad de handicap?Beneficiez de o pensie pe perioada tratamentului,2 ani.Doctorul de specialitate a zis ca ma incadrez dar am fost la comisie si am fost respins din motivul ca sunt prea tanar!Am 23 de ani
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:50, 3 Septembrie 2009
Nu stiu de ce anume beneficiati dar nu de pensie, nu se platesc drepturi de pensie pe perioade determinate, stabilite din momentul acordarii.

Din punctul de vedere al art. 58 din Legea nr. 19/2000, puteti beneficia de pensie de invaliditate indiferent de varsta. Incadrarea in grad de invaliditatea se face de catre comisia de expertiza din subordinea casei teritoriale de pensii.

Presupun ca vorbiti despre incadrarea in grad de handicap, pe care v-a sugerat-o @tudorioan in cadrul altui topic. Incadrarea in grad de handicap (si, implicit, acordarea drepturilor prevazute de Legea nr. 448/2006) este, exclusiv, de competenta comisiei.

Sigur, puteti face sesizari si memorii la ANPH, ceea ce eu nu va sugerez. Mergeti la comisia de expertiza medicala din subordinea casei teritoriale de pensii ca sa va incadreze in grad de invaliditate pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie.

Va rog sa reveniti daca aveti nelamuriri sau intampinati probleme. Multa sanatate! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 20 de ani si sunt bolnav de tbc, ce drepturi am? pensie, ajutor social etc nicopuscasu nicopuscasu Buna ziua, am 20 ani neimpliniti si am fost diagnosticat cu TBC, forma MDR( multidrog rezistenta). In prezent sunt internat la Marius Nasta, Sectia ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap deeafily deeafily Buna ziua! Am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin. Cineva mi-a sugerat sa imi fac pensie de handicap.As vrea sa stiu daca in cazul acestei boli am dreptul la ... (vezi toată discuția)