avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestare decizie dauna FGA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestare decizie dauna FGA

Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura pentru contestarea unei decizii in legatura cu o dauna RCA, emisa de Fondul de Garantare.
Am avut un accident in noiembrie 2015 in urma caruia masina (Opel Astra G din 2004) a fost declarata dauna totala si a fost stabilita suma de 7084 de lei. In februarie 2016 am semnat hartiile din dosar, implicit cererea de plata pentru suma mentionata. In noiembrie 2016 a fost virata in cont suma de 4550 RON si astazi am primit "motivarea deciziei". Scrie urmatoarele: "S-a constatat ca nu se justifica acordarea sumei de 2528 de lei, reprezentand diferenta dintre valoarea maxima de despagubire 4556 lei calculata conform Devizului AUDATEX (6075 x 0.75 = 4556) si valoarea maxima de despagubire 7084 lei stabilita in baza ofertelor de pe site-ul AUTOVIT (9445 x 0.75 = 7084)".
Aici sunt 2 mari probleme:
Daca devizul ar fi fost de 6075 de lei, masina nu ar fi fost declarata dauna totala in februarie. Era vorba de schimbat airbag-uri frontale, centuri, parbriz etc.
In al doilea rand, conform legii comparatia se face intre valoarea devizului si 75% din valoarea masinii, nu 75% din deviz.
In al treilea rand, daca devizul ar fi fost de 6075 de lei, trebuia sa primesc pretul reparatiei, adica 6075 de lei, nu 75% din aceasta suma.
Mentionez ca in tot acest timp (1 an a trecut de la accident) nimeni nu m-a contactat in legatura cu vreo diminuare a sumei despagubirii. Eu stateam linistit, mai ales ca in februarie am si semnat cererea de plata pe care era mentionata suma de 7084 de lei.
Lasand la o parte faptul ca si suma de 7084 de lei este foarte mica, mai ales daca tinem cont de dotarile masinii si starea ei inainte de accident, dar faptul ca Fondul de Garantare a acordat suma de 4550 de lei mi se pare pur si simplu bataie de joc.
In decizie se mentioneaza ca aceasta se poate contesta la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 10 zile. As dori sa stiu care este procedura.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Consultanta Juridica , Avocat 13:26, 10 Decembrie 2016
Formulati in contencios administrativ contestatie la decizia FGA pe care o inregistrati la CAB in termen de 10 zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco si rca presidio presidio Este legal ca firma de leasing sa factureze casco si rca cu tva catre utilizator persoana juridica? Va rog sa ma informati daca exista baza legala. MULTUMESC (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto in regie proprie Stelian0 Stelian0 Buna seara, Problema mea a inceput in februarie 2013, cand tatal meu a avut un accident in apropiere de Slobozia, a lovit o alta masina care a virat fara sa ... (vezi toată discuția)
Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)