avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna la tura de 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna la tura de 12 ore

Buna ziua. Am urmatoarea situatie : In bucatarie am 4 bucatari , 2 sunt pe o tura, ceilalti doi pe alta tura. Daca pe prima tura unul din cei doi are concediu de odihna, cel care ii tine locul , adica un bacatar de pe cealalta tura care vine in fiecare zi lucratoare cate 8 ore pe zi, cum procedeaza sambata si duminca ? este liber ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: delia2007 , utilizator 13:07, 12 Decembrie 2016
Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.

In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal veterin veterin In fiecare sambata si duminica lucrez cate 4 ore. cum poate angajatorul sa imi dea 2 zile libere consecutive pe saptamana cu respectarea normei medii de 40 ... (vezi toată discuția)
Program 12 cu 24, 12 cu 48 neov neov Buna ziua, S-a mai discutat de nenumarate ori acest aspect dar in continure unele aspecte sunt neclare pentru mine. Trebuie asigurat program 247 intr-o ... (vezi toată discuția)
Program de lucru IORDAN ELENA IORDAN ELENA va rog sa-mi spuneti cate ore o sa lucrez lunar, de la 1 dec., dupa urmatorul program: L-M liber,M,j,V- 11 ORE/ZI, S-D liber dupa care, in sapt. urm., voi ... (vezi toată discuția)