avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ANOFM imi refuza inregistrarea dosarului de somaj pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ANOFM imi refuza inregistrarea dosarului de somaj pt venituri asimilate de la un contract retroactiv incetat si platit

Buna ziua,
Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
am fost angajata cu carte de munca pana in 14 nov. 2016, data de la care mi-a incetat contractul de munca cu acordul ambelor parti(firma isi suspenda activitatea).
Mi se respinge dosarul de somaj pt ca :
am avut un contract de traducere cu o editura, contract incheiat in 8 iulie 2013, contract de colaborator pt traducerea unei carti.
Banii pt cartea tradusă i-am primit abia in 2016, in trei transe:
800 lei in iunie 2016 ; 1392 lei in septembrie 2016 si 1392 lei in octombrie 2016. Deci suma totala pt cartea respectiva este de 3584 lei.
In contract am bifat : Declar pe proprie raspundere ca sunt angajata. Editura a operat retineri pt impozit din suma bruta, urmand ca si eu sa platesc restul de impozit (6% sau cat este ).
Concluzia este ca eu nu am alte venituri. Acesta a fost ocazional, pe baza unui contract de colaborare.

Doresc sa imi spuneti daca pot inregistra dosarul la somaj si ce imi recomandati sa fac pt asta (am 48 de ani si ma intereseaza sa ma angajez la o firma dupa ce ma inregistrez ca somer).
M-am documentat despre venituri mai mici sau egale cu ISR-ul, dar vreau sa stiu in cazul meu cum sta treaba , pt ca eu nu efectuez activitati decat ocazional pe baza unor contracte de colaborare, si nu lunar, sau trimestrial, sau anual, ci in functie de solicitari de la editura, si imi platesc impozitele care imi revin.

Va multumesc pt timpul acordat.
Astept raspunsul dvs. cat mai repede pt c aam primit de la fosta firma hartiile vineri dimineata si am termen de depunere a dosarului pana miercuri. M-au trimis vineri la jurista ajofm, dar am avut *norocul* sa nu dea vineri pe acolo.

Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Traducator ocazional fara pfa si nerezident miaow miaow Buna ziua, Sunt rezidenta in Italia si colaborez ocazional (2-3 contracte pe an) cu edituri din Romania pt. traducere de carti. Inchei contract de colaborare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit 2015/2016 pentru colaboratori DeliaPetrescu DeliaPetrescu Buna ziua, Am o editura (SRL) si pentru partea de tehnoredactare colaborez cu un tehnoredactor cu care am incheiat contract de colaborare pe 2015. Lucrez cu ... (vezi toată discuția)