Am un antecontract semnat pentru un imobil aflat in constructie cu reguli si clauze stabilite de comun acord, acum la intocmirea contactului proporiu-zis, vanzatorul, a introdus noi taxe obligatorii in contract, intrebarea mea este : Are vanzatorul voie sa introduca noi taxe in contract tinand cont ca eu am semnat si dat avansul pentru casa in baza unor promisiuni prestabilite? Ce este de facut pentru a refuza acele clauze noi introduse?
Multumesc,#-o
Contractul se intocmeste in baza promisiunii de v/c. Alte clauze nu se pot introduce decat de comun acord.
Daca promitentul vanzator are pretentii si introduce taxe care nu au fost stabilite in promisiune atunci si promitentul cumparator poate avea pretentii si poate solicita reducerea pretului constand in echivalentul taxelor respective. Puteti refuza noile clauze si eventual denuntarea contractului solicitand dublul avansului.
Buna seara,
Daca la incheierea contractului se schimba regulile aveti 2 posibilitati:
1. Sa acceptati situatia si, eventual, sa negociati aceste taxe
2. Sa solicitati rezilierea antecontractului pentru nerespectarea clauzelor si sa solicitati dublul avansului (atentie, poate sa dureze si 2 ani de prtocese)