avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sfaturi incepere afacere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sfaturi incepere afacere

Buna ziua. Voi incerca sa fiu cat mai la subiect pentru ca este destul de mult ded scris. In momentul de fata ma aflu in Anglia. Detin o mica afacere ce nu imi aduce inca venituri substantiale, insa functioneaza. Nu am infiintat o firma inca, dar am de gand sa fac acest lucru in luna ianuarie-februarie cand am posibilitatea de a veni in Romania.

Mica mea afacere se bazeaza pe prestare servicii de gazuire web si servere virtuale private, nu este inca legalizata, pentru ca am incercat sa vad daca merge mai intai. Am insa intentia de a o legaliza in cel mai scurt timp posibil, pentru ca vreau sa dezvolt ceva frumos in acest domeniu.

Concurenta actuala este puternica, insa acest lucru nu ma sperie, mereu este loc pentru altii, atata timp cat pot sa ma dedic acestui lucru si sa ofer seriozitate.

Cateva aspecte ale ideii mele:

- As merge pe CAEN 6311 privind PRELUCRAREA DATELOR, ADMINISTRAREA PAGINILOR WEB SI ACTIVITATI CONEXE. Am vazut ca in majoritatea tipurilor de finantare este eligibil.

Scopurile mele ar fi urmatoarele:
1. Obtinerea unei finantari europene nerambursabile pentru dezvoltarea afacerii.
2. Cumpararea de echipamente tehnice pentru activitatile mele (3-4 servere dedicate).
3. Trimiterea acelor servere dedicate spre colocare intr-un datacenter, cu contract pe firma.
4. Cumpararea de licente software pentru a asigura functionalitatea sistemelor.
5. Creearea de noi locuri de munca (Departament tehnic, departament vanzari, etc). Este nevoie de cativa anajati (2-3 + eu) pentru functionarea afacerii in siguranta.

Am insa cateva intrebari care ar trebui sa le lamuresc, inainte de a demara acest proiect:

1. Ce tip de intreprindere ar fi indicat sa infiintez (SRL, PFA, SRL-D, II, etc.)?
2. Am de gand sa aplic pentru o finantare europeana nerabursabila in vederea dezvoltarii afacerii, apeland la o firma care se ocupa creearea proiectelor pentru finantare. Ce tip de finantare este mai indicat sa aleg dintre cele existente?
3. Este posibila obtinerea unei finantari in cadrul acestui proiect, in cazul in care este bine structurat de catre o firma autorizata ?
4. Dupa socotelile mele, indiferent de tipul de finantare ales, dupa achitarea integrala a cheltuielilor necesare pentru inceput, raman niste bani. Acestia pot intra in pachetul salarial al angajatilor?
5. As avea sanse sa demarez un astfel de proiect? Nu sunt si nu am fost pana acum persoana juridica, nu am avut niciodata actiuni intr-o companie si nu am aplicat niciodata pentru vreun tip de finantare.

* Cunosc o firma care a realizat un astfel de proiect, exact dupa aceste criterii prezentate mai sus, insa nu voi da numele acesteia intrucat nu este nevoie de asa ceva.
* Mentionez ca nu doresc infiintarea unui centru de date, ci doar asigurarea functionarii serviciilor de gazuire. Pentru aceasta latura, ce priveste centrele de date, exista deja companii care se ocupa de acest aspect.

Orice sfaturi de la persoane mature si priepute in domeniu sunt bine venite. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zark , utilizator 00:27, 18 Decembrie 2016
Va multumesc foarte mult. Nu as fi reusit fara ajutorul vostru.

Pana la urma mi-am facut firma in UK, de finantare nu mai am nevoie pentru ca am banii necesari. Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene davidenco davidenco Buna ziua as dori sa stiu daca se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru o afacere de tip fast food.Mai exact dispun de o suma de bani si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Gradinita particulara Anca_Topor Anca_Topor Buna ziua, As vrea sa demarez o afacere in domeniul gradiniteleor private. Suntem 10 asociati, avem teren si ne gandim sa construim o cladire care va fi ... (vezi toată discuția)