avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Drepturi de autor - literatură
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Drepturi de autor - literatură

”În condițiile stabilite prin acest contract, Autorul, ca deținător al dreptului de autor, cedează de aici înainte, pe o perioadă de 5 ani, dreptul exclusiv de reproducere și difuzare a lucrării, încredințându-l editurii, pentru întreg teritoriul României și pentru toate comunitățile românești de peste hotare.”
și
”Cesiunea către editură a dreptului de a autoriza alte persoane să adapteze opera, să o traducă, sau să o folosească în oricare alt mod, va face obiectul unui contract distinct.”

Lucrarea este tipărită în limba română și scoasă la vânzare pe teritoriul României, de un an. Trebuie să aștept cei 5 ani de la contract să o traduc și să o public afară, în sistem propriu (fără să mai lucrez cu editura aceasta)?

Și întrebarea a doua:
”Achitarea drepturilor bănești se efectuează trimestrial, în funcție de vânzările efectuate de editură. În cazul în care plata nu este efectuată conform clauzelor prevăzute în contract,, autorul își rezervă dreptul de a percepe penalități de 0,1%, pe zi de întârziere, aplicate la suma care nu a fost plătită la termen”

Cărți știu sigur că s-au vândut, mă aburesc pe mail îi când întreb. Există vreun fel în care pot afla când s-au făcut plăți de la librării către editură? Adică ei pot spune la nesfârșit că banii sunt pe drum sau că încă nu s-au încasat?

Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: salciacugetatoare , utilizator 17:38, 12 Decembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: se vrea publicarea unei carti. Editura e pe punctul sa incheie contractul cu autorul, insa editura nu are posibilitati practice de ... (vezi toată discuția)
Materiale publicate de editura fara semnarea unui contract fireman777 fireman777 Buna ziua.Sotia mea care este invatatoare a lucrat la conceperea unui set de caiete de lucru pentru clasele I-IV impreuna cu doua colege.Acest set de caiete a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)